Hlavní obsah

Nedvěd zvažuje konec v reprezentaci

PRAHA

Dlouholetý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd zvažuje, že už nebude hrát za národní tým. Úmysl držitele Zlatého míče tlumočil ČTK mluvčí reprezentace Lukáš Tuček. Ten zároveň dementoval informace italského tisku, podle nichž už Nedvěd kariéru v národním týmu ukončil.

Článek

Italský deník Gazzetta dello Sport dnes přinesl informaci, že Nedvěd už reprezentační kariéru uzavřel a překvapivou zprávu okamžitě převzaly evropské agentury. V rozhovoru pro deník Nedvěd údajně prohlásil, že o svém záměru už informoval i reprezentačního kouče Karla Brücknera, který měl vzít jeho rozhodnutí na vědomí.

"To není pravda, ale je fakt, že budoucí kariéru v nároďáku hodně zvažuju. Ale ještě jsem se nerozhodl. Je to složité..." tvrdí 32letý záložník Juventusu Turín. "Ale v tuto chvíli mě to spíš táhne k tomu, abych skončil," přiznal poslední držitel Zlatého míče, který do výčtu svých úspěchů může od nynějška počítat i vítězství v anketě fanoušků Golden Foot. V pondělí večer díky tomu měl tu čest otisknout po vzoru hollywoodských hvězd své chodidlo na takzvané Promenádě šampionů v Monaku.

.:ANKETA:
Skončí Pavel Nedvěd v reprezentaci? Hlasujte na konci článku

Nedvěd podle svých slov definitivní "ano", či "ne" vyřkne do měsíce; už v září totiž česká reprezentace vstupuje do kvalifikace o světový šampionát. "A do té doby chci mít jasno," vzkázal Nedvěd. V jeho dalším rozhodování prý bude záležet také na tom, jak se bude vyvíjet jeho poranění kolena, které utrpěl na ME. "Zatím můžu jen běhat, v kolenu mám pořád krevní sraženinu. Do plného tréninku s mužstvem jsem se ještě vůbec nezapojil," posteskl si.

O konci kariéry v národním týmu prý intenzivně přemýšlí od evropského šampionátu v Portugalsku, kde tým Karla Brücknera získal bronzové medaile. "Říkal jsem si, že bych ještě chtěl s reprezentací udělat velký úspěch. A v Portugalsku se mi to myslím podařilo, i když jsme nevyhráli," vzpomínal Nedvěd na portugalské Euro, kde české mužstvo sklidilo obdiv za atraktivní herní projev.

Odvetu s Řeckem vynechá

Rodák ze Skalné u Chebu by prý ve svém věku přenechal rád místo v národním týmu mladším, na druhou stranu jej velmi láká účast na MS 2006 v Německu. Na přehlídce nejlepších světových mužstev Nedvěd nikdy nehrál. "Mistrovství v Německu mě láká strašně. To je to, co mě u nároďáku drží dál," vyznal se Nedvěd.

Jisté prý pouze zatím je, že Nedvěd nedorazí na přípravný zápas s Řeckem, který se bude hrát v Praze na Strahově 18. srpna. Utkání bude současně odvetou za neúspěšný semifinálový zápas z nedávného Eura, v němž soupeř vyhrál 1:0. Nedvěd se právě v tomto utkání zranil.

Úřadující nejlepší fotbalista Evropy za deset let v národním týmu odehrál 84 zápasů a nastřílel sedmnáct gólů. S týmem se dvakrát dostal na medailovou pozici na mistrovství Evropy: před osmi lety přivezl z Anglie stříbro, letos skončil český celek třetí.

Reklama