Hlavní obsah

Brücknera mrzí ztráta Baroše

PRAHA

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner si po utkání s Rumunskem zhluboka oddechl. Jeho svěřenci dokázali vyhrát složitý zápas, který by je mohl odrazit za dalšími úspěchy v kvalifikaci MS. Byl si dobře vědom, že to byla především vydřená výhra, a hráčům poděkoval, že složitý duel dotáhli ke kýženému výsledku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Brückner

Článek

Jen ho mrzelo, že ve středu v Arménii nebude k dispozici Milan Baroš, který dnes viděl druhou žlutou kartu v kvalifikaci.

Podle Brücknera to totiž nebyl vůbec jednoduchý zápas. "Byli jsme ve složité situaci a bylo jasné, že vítězství musíme urvat za každou cenu. I třeba s důrazem na větší bránění, než bývá obvyklé," vysvětlil, že dnes účelnost světila prostředky.

Druhý poločas se ale nedohrával podle plánu českého kouče, i když pokyny k důsledné defenzivě prý v kabině zazněly. "Jenže to, že nás soupeř chvílemi přehrával, bylo spíše vlivem nepřesnosti v rozehrávce, která nás dnes provázela. Na druhou stranu ale naše obrana pracovala kvalitně a soupeře nepustila do žádné velké příležitosti," nastínil, že přes optickou převahu Rumunů se nebylo nutné o výhru obávat.

Hru ovlivnil rumunský presink

Ocenil však i výkon soupeře, který podle něho prokázal velké předpoklady. "Dokázal po velkou část utkání udržet velmi vysoko vysunutý presink, a tím naší hru hodně ovlivňoval," povšiml si, s jakým plánem Rumuni dnes vyrukovali.

Mrzelo ho jen, že stejně jako v předchozích zápasech zůstala velkým nedostatkem jeho týmu slabá koncovka. Dnešní Kollerova trefa sice prolomila dlouhé čekání na první gól po ME, jenže byla to branka z penalty; ze hry se kanonýři stále nemohou prosadit.

"Říkal jsem, že k prolomení smůly potřebujeme více šancí, a to se nám dnes dařilo, jenže koncovku jsem opět mnohdy neřešili správně," přiznal kouč, že ho trápí nepřesnost, s níž se dnes prezentoval především Milan Baroš.

Podle Iordanesca ne všichni hráli stoprocentně

Pro toho ale měl trenér slova pochopení. "Někdy to tam střelcům padne i ze situací, které gólově nevypadají, a někdy zase nepromění i ty největší šance," pokrčil rameny.

Rumunský kouč Anghel Iordanescu se v mnohém s Brücknerem shodl. "Výhra českého celku byla zasloužená, protože si vypracoval více šancí a šel za výhrou jistějším krokem. Byl to sice zápas dvou rozdílných poločasů, ale Češi v tom prvním udělali pro vítězství více," pravil zachmuřeně.

Dodal, že ho někteří hráči svým výkonem zklamali. "Abychom zde uspěli, museli bychom podat maximální výkon na všech postech, a to se nestalo," uzavřel hodnocení zápasu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články