Hlavní obsah

Proti Rumunům si vedli nejlépe Jiránek, Koller a Vachoušek

Čeští fotbalisté v sobotním utkání s Rumunskem vybojovali první vítězství v kvalifikaci na mistrovství světa 2006. Jak si vedli svěřenci trenéra Karla Brücknera na letenském stadiónu? Přečtěte si hodnocení jednotlivých fotbalistů podle deníku Právo.

Článek
PETR ČECH2
Jistota, i když moc ošemetných situací řešit nemusel. Pokusy spoluhráče z Chelsea Mutua ho zaskočit nemohly, nejvíc práce měl se střelou Panca, kterou vyrazil.
MARTIN JIRÁNEK1
Nejlepší na hřišti. Po zákroku na něj se kopala penalta, hodně aktivní dopředu, nebál se vystřelit ani udělat kličku. V závěru zápasu zažehnal pohotovým zákrokem nebezpečí při obrovské šanci Marici.
RENÉ BOLF2
Drží se zásady, že je lepší nic nevymýšlet a většinu míčů hraje z první. Někdy zbytečně. Dobrý ve vzduchu a až na jedno ukopnutí celkem jistý. Jen Mutu mu ke konci zápasu trochu motal hlavu.
TOMÁŠ UJFALUŠI2
V sobotu večer vytvořil s Bolfem vyrovnanou stoperskou dvojici. Chybu neudělal, uhrál si svoje.
MAREK JANKULOVSKI2
Pokračoval ve stabilně dobrých výkonech v reprezentaci. V defenzívě spolehlivý, ve hře dopředu ho tentokrát Jiránek trochu zastínil.
MAREK HEINZ3-
Předvedl pár hezkých akcí, jenže jako krajní záložník tolik nebránil a zřejmě i proto ho trenér střídal. Cítí se spíš útočníkem a dozadu se mu očividně nechce. Soupeř toho využíval k rychlým výpadům po levé straně.
TOMÁŠ ROSICKÝ2-
Možná až příliš se věnoval defenzívní činnosti. První půli nevýrazný, míče zbytečně rozehrával dozadu. Ale pak se zvedl a závěrečných 20 minut, to byla paráda.
TOMÁŠ GALÁSEK2
Není tolik vidět, ale odvede obrovské množství černé práce. Nový kapitán šel mužstvu příkladem svým nasazením. Bylo znát, že hraje s obrovskou chutí.
ŠTĚPÁN VACHOUŠEK1-
Velmi příjemné překvapení. Jako když mávne kouzelným proutkem. Ostych a nervozitu odhodil stranou. Bezchybný v defenzívě, která bývala jeho slabší stránkou. A dopředu taky hodně slušné. Klobouk dolů.
MILAN BAROŠ2
Kdykoliv se řítil na branku, bylo z toho pro Rumuny nebezpečí. Má obrovskou rychlost, nechybí mu důraz, vytříbená technika, ale za útočníka mluví góly a ten nedal. Šancí měl dost. Dostal zbytečnou žlutou kartu.
JAN KOLLER1-
V klíčovém okamžiku na sebe vzal jako správný mazák zodpovědnost a proměněnou penaltou ukončil střelecký půst českého týmu. Vyhrál spoustu soubojů, sklepával míče Barošovi a celkově sehrál velmi dobrý zápas.
LIBOR SIONKO3
Asi by potřeboval víc času, aby něco ukázal. Rychlý jako blesk, ale celkově to bylo takové nijaké.
Jiří Jarošík a Radoslav Kováč nebyli hodnoceni, nastoupili až v závěru.

Reklama

Související témata: