Hlavní obsah

Anglie "19" - ČR "19" 2:1Gól Twardzika nestačil, devatenáctka na vyrovnání nedosáhla

Leyton

Čeští fotbalisté do 19 let prohráli přípravné utkání v Anglii 1:2. O jediný gól českého týmu se postaral z přímého kopu Filip Twardzik z Celtiku Glasgow.

Foto: Ladislav Nussbauer, Sport.cz

Trenér české fotbalové reprezentace do 19 let Jaroslav Hřebík.

Článek

Svěřenci trenéra Jaroslava Hřebíka po většinu zápasu odolávali náporu domácích hráčů, kteří už často nakoukli do anglické ligy. Český tým ztrácel hodně míčů při rozehrávce a dovoloval soupeři nebezpečné rychlé brejky. Právě po jednom z nich šli Angličané v 16. minutě do vedení, když si na vápně zpracoval míč Harry Kane z Tottenhamu a přesnou střelou k tyči otevřel skóre.

Po změně stran přidal druhý gól Anglie Patrick Bamford, který si na penaltě naskočil na centr z pravé strany a umístěnou hlavičkou nedal šanci brankáři Lukášovi Zimovi.

Gólman Janova však předvedl několik skvělých zákroků a držel naděje českého týmu. Ty ještě zvýšil Filip Twardzik, který zahrál přímý kop přesně k tyči. Na vyrovnání už ale Češi nedotáhli.

Zápas s Anglií byl přípravou na květnovou kvalifikaci o mistrovství Evropy proti Francii, Nizozemsku a Norsku. Posledním testem bude 18. dubna duel s Německem.

Anglie "19" - ČR "19" 2:1 (1:0)
Přípravné utkání fotbalistů do 19 let:
Anglie - ČR 2:1 (1:0)
Branky: 16. H. Kane, 65. Bamford - 73. F. Twardzik.
Sestava ČR: Zima - Čepelák, Krátký, F. Twardzik, Hybš - P. Twardzik (70. Kováč), Plšek (82. Kyndl), Houska, Sýkora - Krmenčík (46. Lutonský), Juliš (22. Kunc, 53. Falta). Trenér: Hřebík.

Reklama

Související témata: