Hlavní obsah

V nominaci jednadvacítky je i Krejčí, šanci na Euro ale neztratil

Praha

V nominaci trenéra české fotbalové jednadvacítky Jakuba Dovalila na zápasy evropské kvalifikace s Černou Horou a v Andoře na začátku června je i sparťanský záložník Ladislav Krejčí. Devatenáctiletý talent tím ale neztratil šanci na účast na seniorském evropském šampionátu v Polsku a na Ukrajině a podle Dovalila je stále možné, že se objeví v závěrečné nominaci na Euro, kterou v pondělí oznámí Michal Bílek.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Sparty Ladislav Krejčí

Článek

"V tuhle chvíli je to tak padesát na padesát. Může to mít ještě nějaký vývoj, ligové soutěže ještě neskončily a může se někdo zranit. Krejčí je zatím u nás, ale pokud se Michal Bílek rozhodne, že ho vezme, pojede s A-mužstvem," řekl Dovalil na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Jeho kolega u dospělé reprezentace Bílek před několika dny připustil, že o nominaci Krejčího vážně uvažuje. Vicemistr Evropy do 19 let z loňského roku přitom zatím na první start v seniorském národním týmu čeká.

"Je to levák, kterých v týmu moc nemáme, dokáže se prosadit ve hře jeden na jednoho i v koncovce. Na jaře v lize to také potvrzuje, i v tomto mladém věku je oporou Sparty," prohlásil Bílek na Krejčího adresu.

Černá Hora je nevyzpytatelný sok

Dovalil na zápasy s Černou Horou a v Andoře povolal 20 hráčů do pole a tři brankáře. Jediným nováčkem je další devatenáctiletý sparťanský talent Tomáš Přikryl.

Čeští mladíci zatím procházejí třetí kvalifikační skupinou bez porážky a s deseti body vedou tabulku o skóre před Walesem, který odehrál o dva zápasy více. V nadcházejících zápasech chtějí prvenství stvrdit. "Všichni si přejeme, abychom Černou Horu porazili. Je to ale nepříjemný a nevyzpytatelný soupeř, který má hodně nepříjemné standardky," řekl Dovalil.

Černohorci navíc podle něj budou mít výhodu v tom, že jejich ligová soutěž se hraje až do konce května. "Naši hráči naopak nebudou ve stejném zatížení. Někteří zahraniční skončí 21. května, česká liga nám ale skončí za čtyři dny. Musíme to nějak sladit, abychom se dostali na stejnou vlnu," dodal Dovalil.

S Černou Horou se "lvíčata" utkají 1. června v Jablonci, 5. června pak nastoupí v Andoře.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na zápasy evropské kvalifikace s Černou Horou (1. června) a v Andoře (5. června):
PostJméno a příjmeníKlub
BrankářiMarek ŠtěchWest Ham
Roman ValešJablonec
Tomáš KoubekHradec Králové
ObránciPavel ČmovšNijmegen
Marek KyselaInter Milán
Tomáš KalasArnhem
Michal FrydrychOstrava
Jan LecjaksYoung Boys Bern
Milan NitrianskýSlavia
Filip NovákJablonec
Tomáš PřikrylSparta
ZáložníciDavid PavelkaSlovácko
Josef HušbauerSparta
Vladimír DaridaPlzeň
Ladislav KrejčíSparta
Vlastimil DaníčekSlovácko
Egon VůchTeplice
Jan KopicJablonec
Jan NavrátilOlomouc
Marek HanousekDukla
ÚtočníciStanislav TeclJihlava
Jan ChramostaMladá Boleslav
Tomáš WágnerPlzeň

Reklama