Hlavní obsah

Hvězdné fotbalové okamžiky znají finalisty, Panenkovu penaltu a Poborského lob

Praha

Anketa Hvězdné fotbalové okamžiky už zná finalisty, kteří se poperou o prvenství a právo honosit se titulem nejslavnějšího fotbalového momentu domácí historie. Podle všech očekávání se do závěrečného boje dostala bělehradská penalta Antonína Panenky z finále ME 1976 a dloubák Karla Poborského ze čtvrtfinále ME 1996.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Antonín Panenka při otevírání fotbalové síně slávy v Praze na Strahově.

Článek
Fotogalerie

Oba hlavní kandidáti na celkové vítězství nezaváhali ani v semifinále. Panenka vyhrál nad Josefem Masopustem o téměř 2000 hlasů.  Lob Karla Poborského porazil gól Vladimíra Šmicra proti Nizozemsku na Euru 2004 o 1700 hlasů. Finále ankety tedy nabídne generační souboj, duel dvou fotbalových parád, ale i dvou velkých historických úspěchů českého fotbalu.

Anketa Hvězdné fotbalové okamžiky odstartovala na začátku června. Až doposud v ní hlasovalo na 60 tisíc fotbalových fanoušků. O možnost stát se nejslavnějším momentem českého fotbalu soupeřilo 32 okamžiků, které zvolila odborná porota.

Rozhodnout o vítězi může svým hlasem každý fotbalový fanda na webu www.dvanactyhrac.cz/fotbalove-okamziky. Možnost hlasovat a třeba i získat reprezentační dres národního týmu končí půlnocí 30. června.

Reklama