Hlavní obsah

Baroš se nevrátí, i když ho hecujeme, tvrdí Rezek

Zápas hrůzy, při němž létaly vzduchem tyče i kusy betonu, má za sebou fotbalista Jan Rezek. Fanoušci jeho Anorthosisu Famagusta v odvetě 3. předkola Evropské ligy s gruzínským týmem Dila Gori (0:3) řádili a zápas byl předčasně ukončen, takže kyperský klub nemůže čekat nic jiného než kontumaci. Rezek teď bude chtít před středečním duelem národního týmu na Ukrajině přijít na jiné myšlenky...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový záložník Jan Rezek

Článek

V nominaci jsou jen dva klasičtí útočníci, Lafata a Pekhart. Je to šance i pro vás, že byste se případně na tomto místě mohl dostat do základní sestavy?

Takhle nad tím nepřemýšlím. I kdyby mě trenér uváděl mezi obránci, budu spokojený, že tady mohu být. Jako útočník jsem začínal, na Kypru ho hraji, takže s touto rolí bych neměl problém.

Každopádně patříte mezi hráče, kteří by měli nahradit Milana Baroše. Ten po mistrovství Evropy v nároďáku skončil.

Jednoduché to nebude. Už jen proto, že Milan dal v mezistátních zápasech 41 gólů - to je úctyhodné číslo. Někdo snad jeho roli převezme.

A nezkoušíte Baroše přemluvit, aby si odchod z reprezentace rozmyslel?

Spíš ho hecujeme, protože žádné přemlouvání nemá v tuhle chvíli smysl. Milan se k tomu staví tak, že v nejbližší době se vrátit nehodlá.

Na evropském šampionátu jste uspěli, jenže minulost ukazuje, že v takovém případě pak většinou následuje krach v kvalifikaci na MS. Věříte, že jste schopní probít se do Brazílie?

Pevně věřím, že na to máme! Již na Euru jsme byli odepisovaní, málokdo nám věřil. A my se semkli a dokázali uspět. Máme silnou partu, což je podle mě ve fotbale moc důležité. Proto věřím, že nás tahle parta dostane i z těžké skupiny na mistrovství světa.

Středeční duel na Ukrajině se hraje v nepopulárním termínu na začátku sezóny. Loni touto dobou jste si připsali ostudnou prohru v Norsku - nemáte obavy, že se může opakovat...?

Však nám to trenér Bílek při svém úvodním proslovu připomněl. Norsko bylo černou kaňkou na druhém dílu minulé kvalifikace. Na druhou stranu to beru tak, že jsme dostali facku v pravý čas. Věřím, že podruhé už se to opakovat nebude. Každý výsledek je důležitý, máme taky nějakou zodpovědnost.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články