Hlavní obsah

Zraněný Pilař musí s kolenem na operaci. Na hřiště se vrátí nejspíš až na jaře

Praha/ Wolfsburg

Pro bundesligový Wolfsburg krajně nepříjemná zvěst. Pro českou fotbalovou reprezentaci doslova pohroma. Mladý záložník Václav Pilař, který se ve středeční přípravě na Ukrajině zranil, musí na operaci a několik měsíců si nezahraje.

Foto: Jan Tauber

Zraněný Václav Pilař na nosítkách na letišti ve Lvově.

Článek
Fotogalerie

„Na hřiště se s největší pravděpodobností vrátí až na jaře," informoval Sport.cz hráčův manažer Jiří Stejskal poté, co se Pilař podrobil dnes v německém Braunschweigu důkladnému lékařskému vyšetření. „Magnetické rezonance odhalila podle lékařů poškození křížového vazu a navíc i vnitřního horního úponu levého kolena," dodával Stejskal.

Už  Pilařův transport na letiště v ukrajinském Lvově nevěštil nic dobrého.  Po srážce s domácím stoperem Jaroslavem Rakickijem musel v přípravném duelu s Blochinovým týmem nuceně střídat. Zraněného reprezentanta odvážela ze stadiónu k letadlu sanita se zapnutým majákem. Na palubu speciálu mířícího do Prahy ho pak donesli místní zdravotníci na nosítkách.

Pilař z verdiktu zdrcený

„Nezlobte, jsem zdrcený, nemám sebemenší náladu mluvit o tom, jak se cítím," odmítal Pilař s tváří zkřivenou bolestí mluvit o tom, jak se cítí.

Přímo na ranveji starého ruzyňského letiště čekala další sanita, v níž Pilař odjel na první vyšetření do vysočanské polikliniky s reprezentačním lékařem Petrem Novákem.

Optimismus, ale jen chvilkový

„První zprávy a výsledky rentgenů ve Vysočanech byly celkem příznivé. Koleno neoteklo, takže přes bolest, kterou Vašek cítil, se zdálo, že vazy poškozeny nejsou," chytal se naděje hráčův manažer Jiří Stejskal a Pilař samozřejmě s ním.

Bundesligový Wolfsburg, který Pilaře koupil už v zimě a kam hráč hostující v Plzni přestoupil v létě, aby pod Magathovou tvrdou rukou absolvoval letní přípravu, si však vyžádal, aby další lékařská vyšetření proběhla v Německu.

„Sportovní ředitel Wolfsburgu Ronny Gersch chtěl, aby Pilař přijel na kliniku v Braunschweigu, kde na něho čekala magnetická rezonance," informoval Stejskal.

Na rezonanci musel do Německa

A právě magnetická rezonance potvrdila, že Pilař start bundesligy příští týden nestihne a pro zářijovou kvalifikaci o účast na mistrovství světa 2014 v Dánsku ho trenér národního týmu Michal Bílek nebude mít rovněž k dispozici.

„Bohužel, optimistické zprávy z Prahy se nepotvrdily. Při magnetické rezonanci se podle informací německých lékařů zjistilo, že Vašek má poškozený křížový vaz a k tomu i vnitřní horní úpon v koleně. Na devětadevadesát procent bude muset pod kudlu. Čeká ho operace a na hřišti se neobjeví přibližně šest měsíců. Nejspíše začne hrát až na jaře," prozradil pro Sport.cz Pilařův manažer Jiří Stejskal.

„Vašek je pochopitelně zdrcený. Psychicky je úplně dole, protože na víkendový start bundesligy se strašně těšil. A teď takováto rána," dodával.

„Němečtí lékaři budou Vaškův zdravotní stav a operaci ještě konzultovat s Petrem Novákem. Problém je v tom, že už před dvěma lety měl vaz operovaný a plastika zřejmě nevydržela," vysvětloval Stejskal.

Reklama