Hlavní obsah

Teclovi to střílí. Po lize zazářil i v jedenadvacítce

Jablonec nad Nisou

Čeští fotbalisté do 21 let uzavřeli v Jablonci vítězstvím 5:0 nad Walesem své vystoupení v kvalifikační skupině o postup na evropský šampionát v roce 2013.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Spokojený trenér Jakub Dovalil

Článek

„Kluci mohli hrát bez sebemenšího tlaku, protože jsme už měli splněný cíl v podobě prvenství v tabulce. S výjimkou dvaceti minut ve druhé části první půle, kdy jsme po prvním gólu trochu polevili, jsme zápas drželi jasně pod kontrolou," byl spokojen po kanonádě trenér Jakub Dovalil. „Lvíčata" prošla skupinou bez porážky.

Český tým dostal do vedení jablonecký bek Filip Novák. Po pauze se prosadil nejprve příbramský Tomáš Wágner, po něm i další jablonecký hráč Ondřej Vaněk. A závěrečná dvacetiminutovka patřila střídajícímu jihlavskému střelci Stanislavu Teclovi. Záhy po příchodu na hřiště proměnil penaltu a pak pečetil výsledek svým druhým gólem.

Výhra povzbuzením před baráží

„Jsem šťastný, že jsem se trefil v nároďáku, a hned dokonce dvakrát. Takže to byla malá pohádka. Ale hodně nám pomohlo, že jsme vstřelili už v první půli úvodní gól. Tím jsme se uklidnili a zahráli jsme si dobrý fotbal," usmíval se Tecl. Těšilo ho, že tým odčinil páteční zápas v Černé Hoře. „Tam se nám to moc nepovedlo. Takže výhra nad Walesem je náplastí i povzbuzením do baráže," mínil Tecl.

V lize zaznamenal pět branek a nyní se prosazuje i v jedenadvacítce. Jak vidí svou střeleckou formu? „Na pokutový kop proti Walesu jsem si věřil, protože jsem dvě penalty dal už v lize. A kluci mi míč spontánně nechali, ať to zkusím i v reprezentaci. Při druhé brance jsem měl v koncovce i štěstí. Nemohu si však myslet, že půjdu do Realu Madrid. Musím dál pracovat," pravil jihlavský útočník a kapitán ligového nováčka.

„Momentálně jsem fotbalově nahoře, ale může přijít i slabší období. Budu se snažit v reprezentaci aspoň částečně nahradit zraněného kanonýra Chramostu, kterému to tam padalo až neskutečně. Teď jsem zvědavý, koho dostaneme v baráži," dodal Tecl.

Reklama

Související témata: