Hlavní obsah

Pokud bylo čtvrtfinále na EURO neúspěch, ke změně dojít může, ironicky připustil Bílek

Praha

Nehnul snad ani brvou. Jako by ho Peltův vzkaz fotbalovému národu nevzrušoval. Jako by vůbec neregistroval, že šéf české kopané poprvé otevřeně připustil, že má sice dál jeho důvěru, byť už omezenou, ale že nad trenérem nemusí držet ochrannou ruku věčně. „Mně nic takového neřekl. A to jsem s ním mluvil den před oznámením nominace na zápas se Slovenskem,“ odmítá reprezentační kouč Michal Bílek připustit, že by se cítil v ohrožení a ve zmiňované olomoucké přípravě proti Slovákům hrál o svou budoucnost.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek si po Peltových výrocích chmury nepřipouští.

Článek

Peltovo poselství jste určitě četl, takže netvrďte, že necítíte žádný tlak? To si po jeho slovech v rozhovoru pro Sport.cz opravdu nepřipouštíte, že vám jde a půjde o budoucnost?

Tlak cítím před každým zápasem. A v každém o ni hraju.

Jenže od šéfa fotbalu Pelty, který většinou vždy a všude drží nad svými trenéry ochrannou ruku, jste podobná slova dosud nikdy nečetl. Jeho sobotní výrok byl přece srozumitelný pro všechny: Bílek má moji důvěru, ale ta je omezená...

Utkáním se Slovenskem končí letošní fotbalový rok, takže po zápase si sedneme, rok vyhodnotíme a dojdeme k nějakým závěrům.

To jste opravdu tak klidný?

Soustřeďuji se na svou práci a nepřemýšlím, co by se mohlo stát.

Ani když šéf fotbalu mluví o omezené důvěře? O tom, že ne se všemi vašimi kroky a některými výkony mužstva je spokojen? Že připouští, zda mužstvo snad nepotřebuje nový impuls? Že trenér reprezentace musí umět tým dobře složit a vytvořit pro něj vhodný herní systém, což jsou citace z Peltova rozhovoru?!

Pokud při hodnocení letošního roku dospějeme k závěru, že účast ve čtvrtfinále mistrovství Evropy nepředstavovala tak výrazný úspěch a naše kvalifikační skupina, v níž jde o postup na mistrovství světa do Brazílie, je rozehrána velice špatně, pak připouštím, že ke změně může dojít.

Chcete tím říci, že navzdory všem Peltovým výrokům cítíte od šéfa českého fotbalu stále stejnou důvěru, jakou vám vyjádřil před EURO i po něm?

V pondělí jsem s ním hovořil a nic o omezené důvěře nenaznačoval.

A vy sám jste o ní nic neslyšel?

Neslyšel.

Je schopen trenér Bílek dovést reprezentaci na světový šampionát v Brazílii?
Ano
9,6 %
Ne
90,4 %
Celkem hlasovalo 48294 čtenářů.

Reklama

Související témata: