Hlavní obsah

Slovenský kouč Griga nepřipouští, že by mohl bývalému spoluhráči Bílkovi uškodit

Olomouc

Grigovi je hej... Z kádru mu sice před olomouckou konfrontací s českým týmem vypadlo také pět hráčů, jenže na rozdíl od někdejšího sparťanského spoluhráče Michala Bílka si on starosti o další bytí u slovenské reprezentace dělat nemusí. "Každý trenér je po utkání oslavovaný nebo naopak hanobený, ale před zápasem si podobné myšlenky rozhodně nepřipouští. Takže jsme na tom s Míšou stejně. Podle mého ani on zmiňované tlaky nevnímá," nechtěl někdejší letenský kanonýr Stanislav Griga přiznat, že by mohl kouči české reprezentace ještě víc zkomplikovat život a pozici u národního týmu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér slovenské reprezentace Stanislav Griga před zápasem proti ČR.

Článek

Zatímco Michal Bílek gradující tlak pochopitelně registruje a připouští, že i na výsledku a předvedeném výkonu ve středečním přípravě se Slovenskem bude záležet a dost možná se odvíjet i jeho další působení u české reprezentace, Giga je v klidu. A naprostém, neboť konfrontace s někdejšími federálními souputníky mu slouží jen a jen jako příprava.

„Chceme si vyzkoušet své věci a své varianty, přičemž věřím, že si i nějaké šance vytvoříme a budeme tentokrát úspěšnější v jejich proměňování," nechal se slyšet před zápasem, v němž bude postrádat z původní nominace hned pět hráčů.

„Se čtyřmi z nich jsme přitom počítali do základní sestavy," doplňoval Grigův kolega u slovenské reprezentace Michal Hipp, přičemž narážel na legionáře Škrtela, Weisse, Breznaníka a obránce Pauscheka z bratislavského Slovanu.

Diváci? Ti nepřijdou ani v Bratislavě

„Nejcitelnější bude absence kapitána Škrtela, protože jde o velkou personu. Leadera na hřišti i v kabině," litoval Griga omluvenky, která přišla z Liverpoolu.

Zranili a omlouvali se ale i další hráči a proti trenér slovenské reprezentace sestavu svého týmu neprozradil. „Nikoli snad proto, že bych s ní dělal tajnosti, ale v Olomouci budeme trénovat poprvé v kompletním složení, takže bych rád, aby sestavu nejdříve slyšeli hráči,"  omlouval se Griga, jenž právě dnes slaví podle slovenského kalendáře svátek.

Že by ale na hráčích chtěl, aby mu ve středu dali dárek v podobě vítězství, o tom ani necekl. „Tyto věci nemíchám dohromady. A navíc jde jen o svátek," pravil s úsměvem, zato netajil, že po přítomnosti slovenských fanoušků v olomouckých ochozech by toužil.

„Nemají to daleko, takže přijet by mohli. Jenže to je asi jen zbožné přání, protože diváci nepřijdou ani v Bratislavě," přiznával Griga realitu všedních slovenských fotbalových dnů.

Reklama

Související témata: