Hlavní obsah

V nominaci fotbalové jednadvacítky na Slováky jsou hlavně nováčci

Praha

V nominaci fotbalové reprezentace do 21 let na přípravné utkání se Slovenskem se objevili jen tři hráči, kteří už mají v této věkové kategorii na kontě aspoň jeden start. Zbylých patnáct hráčů ještě za jednadvacítku nenastoupilo. Trenér Jakub Dovalil tak pokračuje ve zkoušení a vyhledávání hráčů směrem k evropskému šampionátu na domácí půdě v roce 2015.

Foto: Radek Malina, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Za jednadvacítku z osmnácti dnes povolaných fotbalistů nastoupili jen slávista Luboš Tusjak, olomoucký Jakub Plšek a Milan Jirásek ze Senice. V minulé nominaci na březnové přípravné zápasy s Ukrajinou a Tureckem figuroval ještě brankář Michal Reichl, mezi tyče se ale nedostal.

"Je to další z přípravných zápasů a já jen znovu mohu konstatovat, že teď jsme ve fázi, kdy chceme dát prostor co největšímu počtu hráčů, tak abychom si udělili představu o jejich aktuální výkonnosti," uvedl pro svazový web Dovalil.

"Víceméně je to výběr juniorské ligy, těch hráčů, kteří třeba už trénují s áčkem svých týmů, ale do sestavy se ještě nedostávají," doplnil Dovalil pro ČTK.

Zatímco Češi nemusejí hrát kvalifikaci a v tomto roce chtějí vyzkoušet co nejvíc hráčů, pro Slováky bude středeční duel generálkou na vstup do kvalifikačních bojů. "Je to pro ně poslední test před kvalifikací. Z toho pohledu budou Slováci asi silnější, ale uvidíme, jak se s tím vypořádáme," dodal Dovalil.

Zápas v Kroměříži začne ve středu 24. dubna v 17:00.

PostJméno a příjmeníKlub
BrankářiMichal ReichlOlomouc
Aleš MandousPlzeň
ObránciMatěj HanousekDukla Praha
Tomáš JelečekSlovácko
Marek KrátkýTeplice
Michal JeřábekDukla Praha
Jaroslav SvozilOlomouc
Petr BuchtaBrno
ZáložníciMilan JirásekSenica
Matěj KyndlPlzeň
Luboš TusjakSlavia Praha
Jakub HabustaOlomouc
Jakub PlšekOlomouc
ÚtočníciJan MikulaSlavia Praha
Matěj KončalPlzeň
Roman HašaSlovácko
Jiří VondráčekSlavia Praha
Tomáš KuncBrno

Reklama