Hlavní obsah

Jednadvacítka bude hledat střelce proti Kypru a výběru Anglie

Praha

Fotbalová jednadvacítka bude pokračovat v přípravě na mistrovství Evropy 2015 soustředěním na Kypru a následně zápasem proti zatím nespecifikovanému výběru Anglie. Po turnaji v Nizozemsku, kam trenér Jakub Dovalil bral zejména mladší hráče, jsou tentokrát v nominaci fotbalisté pravidelně nastupující v lize. Nechybí ani Tomáš Kalas z Chelsea.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Jakub Dovalil

Článek

Svými výkony na turnaji v Nizozemsku si o další šanci řekli mimo jiné stoper Jan Baránek, záložník Vojtěch Kubista či teprve devatenáctiletý útočník Příbrami Lukáš Stratil. Ten byl společně s Kalasem jediným střelcem na turnaji.

Právě absence hráče, který by byl schopen pravidelně střílet góly, je zatím největší Dovalilovou starostí. V aktuální nominaci je jediný hráč, který dal za jednadvacítku gól, a to záložník Slavie Ondřej Petrák. Všichni ostatní mají v kolonce branek nulu.

Nejlepším Brabec

"Příliš se jim nedaří dávat góly ani v lize. Vždyť nejlepším střelcem momentálně je stoper Jakub Brabec, který se za Spartu trefil třikrát," připomněl Dovalil slabou produktivitu svých útočníků.

S týmem stráví pět dní na Kypru, kde bude moci právě na ofenzivě pracovat. V pátek 15. listopadu pak změří síly s místním výběrem. Následně se přesune jednadvacítka do Londýna, kde se utká s výběrem Anglie. Zatím není jasné, z jakých hráčů bude tým soupeře složen, protože ve stejný den hraje anglická jednadvacítka kvalifikační utkání se San Marinem.

"Zřejmě to bude tým složený z hráčů, kteří z předních anglických týmů hostujících v nižších soutěžích. Mají natolik silnou základnu hráčů, že by i tak mělo jít o kvalitní zápas," řekl Dovalil. "Sám jsem ale zvědavý, kdo proti nám nastoupí. Je možné, že postaví i některé starší hráče," dodal.

Vše konzultoval i s Kalasem, který je díky angažmá v Chelsea se situací v Anglii dobře seznámen. "Potvrdil mi, že by to neměl být žádný problém. Ve druhé a třetí anglické lize hostuje hodně hráčů ze silných klubů, protože je to pro ně lepší než hrát juniorskou ligu," uvedl Dovalil.

Jednadvacítka se sejde v Praze v pondělí. Ve středu dopoledne se přesune na Kypr, kde zůstane do neděle.

Reklama

Související témata: