Hlavní obsah

Fotbalisté trénovali bez Kollera, problémy má i Bolf

PRAHA

Bez Jana Kollera se zatím připravuje fotbalová reprezentace na sobotní kvalifikační zápas s Finskem. Vedle dortmundského útočníka v úterý s hráči netrénoval ani obránce René Bolf, který má svalové potíže. Trenér Karel Brückner uvedl, že v případě trvání Bolfových problémů možná povolá dalšího obránce.

Článek

Dnešní přípravu s týmem už absolvoval i Marek Jankulovski, který dorazil do Prahy až v pondělí podvečer. Celý tým měl na programu spíše lehčí trénink. Větší zápřah čeká fotbalisty až ve středu, kdy Brückner plánuje dvoufázovou přípravu.

Bolfovy problémy vyplývají podle kouče z přetížení hráče v posledních týdnech. "Trochu si stěžuje na zadní svalové partie," řekl novinářům Brückner, který s případnou dodatečnou nominací dalšího hráče počká do středy. Fyzioterapuet Karel Mališ se snaží dát stopera z Auxerre do pořádku.

Na odpolední část středeční přípravy Brückner uzavře brány strahovského stadionu, aby taktické plány nemohl sledovat soupeř. Na hřišti už by se mohl objevit i Koller, ale pouze při výklusu, při němž by měl vyzkoušet stav poraněné levé nohy.

Jeho neúčast při nácviku prý Brücknerovy záměry pro utkání neovlivní. "Připravujeme se úplně stejně - pro naše plány není určující, zda bude hrát Koller nebo Lokvenc," řekl kouč. Poslední pražský trénink absolvují fotbalisté ve čtvrtek dopoledne. Po obědě se vydají do Teplic, kde stráví poslední dva dny před zápasem.

Reklama