Hlavní obsah

Brückner vyšle na levou stranu zálohy Sionka

TEPLICE

Trenér Karel Brückner odtajnil před kvalifikačním utkáním s Finskem základní jedenáctku, která v 17 hodin vyběhne na trávník v Teplicích. Reprezentační kouč se odhodlal k neobvyklému tahu a na levou stranu zálohy vyšle Libora Sionka, který je zvyklý nastupovat na druhé straně hřiště.

Foto: archiv

Libor Sionko nastoupí v utkání proti Finsku na levé straně zálohy.

Článek

Brückner se zřejmě bude snažit využít současné Sionkovy formy z Austrie Vídeň, kde paradoxně na tomto postu nastupuje jeho reprezentační kolega Štěpán Vachoušek. Ten bude zápas sledovat z lavičky náhradníků. Černý Petr pro hráče na tribuně zbyl vedle zraněného Jana Kollera i na Tomáše Hübschmana a brankáře Antonína Kinského.

Pro Sionka to sice bude neobvyklá pozice v národním týmu, ale na stejném místě už nastupoval kdysi ve Spartě po příchodu Karla Poborského. A také dnes bude na druhém kraji středové řady zkušený sparťanský kapitán, který tentokrát s páskou na ruce povede i národní tým. Poborského čeká už 102. reprezentační start.

Utkání začíná v 17:00 hodin na teplických Stínadlech, které celou noc skrápěl drobný déšť. Trenér Brückner se tak dočkal počasí, které prý hře jeho svěřenců nejvíce vyhovuje.

Sestava Česka
Čech - Jiránek, Bolf, Ujfaluši Jankulovski - Poborský, Rosický, Polák, Sionko - Baroš, Lokvenc.

Reklama

Související témata: