Hlavní obsah

Jako hadi. Za nové dresy už soupeři Rosického a spol. nestáhnou

Praha

Nový trenér, nová éra, nové dresy... Fanoušci národního týmu si budou zvykat na pozměněný vzhled fotbalových fešáků. Ke slavnostnímu odhalení nových oficiálních dresů české reprezentace došlo v přímém televizním přenosu v rámci vyhlašování ankety Fotbalista roku 2013. Poprvé budou dresy k vidění ve středečním přátelském utkání českého týmu proti Norsku v pražském Edenu.

Foto: Sport.cz

David Limberský v bílém a Tomáš Rosický v červeném představují nové dresy národního týmu.

Článek
Fotogalerie

Nové oficiální dresy české fotbalové reprezentace připravila společnost Puma a jejich součástí je inovativní technologie Power Active, která pomáhá hráče stimulovat k lepším výkonům. Strategicky umístěné a anatomicky tvarované stimulační pásy jsou na vnitřní straně dresu a poskytují hráčům mikroskopické masáže pokožky. Dres je úzkého střihu, bude těsně obepínat těla hráčů.

„Nové dresy se mi moc líbí. Technologie Active je velmi příjemná a přináší do fotbalového oblečení další dimenzi. Díky úzkému střihu na tělo bude pro soupeře skoro nemožné nás stáhnout za dres k zemi nebo zastavit při gólové šanci," usmívá se Tomáš Rosický, kapitán národního týmu.

Nová technologie umožňuje rychlejší a efektivní regeneraci svalů. Na přední straně jsou pruhy umístěny v oblasti hrudního koše pro usnadnění hlubokého dýchání a na šikmých břišních svalech, kde podporují tělo při rotačních pohybech. Vzadu je pás na lopatce, kde stimuluje horní zádové svalstvo, pomáhá lepšímu držení těla a koordinaci pohybu paží. Čtvrtý pruh se táhne v oblasti beder, kde zlepšuje stabilitu a držení těla.

Domácí dres má jednoduchý sofistikovaný design s převažující červenou barvou s modrými detaily a vodoznakem českého lva na hrudi. Venkovní dres je bílý s detaily v modré a červené. Oba dresy hrdě nesou na levé klíční kosti státní znak - českého lva.

Reklama