Hlavní obsah

Fotbalisté se sešli před kvalifikačním dvojzápasem

PRAHA

Devatenáctku hráčů napočítal trenér Karel Brückner na úterním srazu fotbalové reprezentace v pražském hotelu Praha před dvojutkáním kvalifikace mistrovství světa proti Andoře a Makedonii. K pohodě na srazu přispěl i příjezd čerstvých vítězů Ligy mistrů z Liverpoolu, Vladimíra Šmicra a Milana Baroše.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Na reprezentačním srazu nechyběl ani Tomáš Rosický (na archivním snímku).

Článek

Hrdinové z Anfield Road se dočkali řady gratulací, blahopřálo se ale také brankáři Antonínu Kinskému, který dnes slaví třicetiny.

Jako jediný se opozdil další gólman Petr Čech, který dnes dopoledne plnil své školní povinnosti. Během léta se totiž rozhodl konečně dotáhnout do konce své středoškolské vzdělání a odmaturovat.

Trenér Karel Brückner si pochvaloval, že po příjezdu si žádný z jeho hráčů příliš nestěžoval. "Menší problémy má sice Karel Poborský, ale věřím, že se do zápasu dá dohromady," shrnul kouč do jediné věty veškeré zdravotní potíže svých svěřenců.

Jednu změnu nicméně musel učinit už v pondělí, kdy místo Jiřího Jarošíka povolal Lukáše Zelenku. O problémech Jarošíka s okem se prý dozvěděl v sobotu a pak se rozhodoval mezi Zelenkou a Markem Heinzem. "Lukáš si o nominaci řekl svými pravidelnými nadvýkony v klubovém dresu. Ostatně já ho znám velmi dobře z jednadvacítky a myslím si, že mu bude současný styl našeho týmu ideálně vyhovovat," prohlásil Brückner.

Zelenka si s Rosickým prohodí role

Zelenku vítali spoluhráči jako starého známého, protože s řadou z nich se dobře zná z úspěšného působení v národním týmu a s Tomášem Rosickým dokonce vyrůstal ve sparťanských mládežnických výběrech. Tehdy se Rosický od svého o rok staršího kamaráda učil. "Ale dnes už to bude naopak, už se těším alespoň na společný trénink," usmíval se letenský špílmachr.

Národní tým se bude připravovat v Praze na Strahově až do čtvrtka, v pátek odcestuje do Liberce, kde se sobotní zápas bude hrát. První dny ale musí Brückner tradičně věnovat srovnávání fyzické zátěže. "Tentokrát to bude zvlášť důležité, někteří nastoupili ještě v sobotu, hráči z bundesligy zase mají za sebou desetidenní volno," uvedl kouč. Ale i tak už od prvního tréninku prý začne hráče připravovat na sobotního soupeře.

Brückner podle svých slov zatím není rozhodnut, zda v Liberci národní tým proti Andoře poprvé po dlouhém čase bude hrát pouze s třemi obránci, aby zvýšil svou ofenzivní údernost. "Je možné, že tuto variantu zvolíme, ale ještě není rozhodnuto. Uvidíme až podle přípravy," řekl Brückner, který zvažuje povolání ještě jednoho hráče. "Uvidím až po dnešním tréninku," uvedl reprezentační trenér.

Reklama