Hlavní obsah

Rozdílné zatížení fotbalistů Brücknera netrápí

PRAHA

Různé vytížení měli čeští fotbalisté před reprezentačním dvojzápasem s Andorrou a Makedonií. Kouč národního týmu Karel Brückner však zůstává v klidu a věří, že během pár tréninků dá vše do normálu. "Zatížení hráčů samozřejmě budeme kompenzovat. Máme dostatek času, aby se to v přípravě srovnalo," uvedl Brückner na pondělním srazu.

Článek

Nejdelší pauzu měl brankář Chelsea Petr Čech, neboť Premier League skončila už v polovině května. Milan Baroš a Vladimír Šmicer z Liverpoolu naopak hráli minulou středu finále Ligy mistrů.

Před deseti dny skončila liga i v Nizozemsku a Belgii. Jenže Tomáš Galásek a Zdeněk Grygera v Ajaxu ještě do čtvrtka trénovali a David Rozehnal hrál v sobotu za FC Bruggy finále Belgického poháru.

V případě Čecha nešlo o volno v pravém slova smyslu, protože Chelsea pak strávila skoro týden na zájezdu v Koreji. Během dalšího týdne zůstal v Londýně a trénoval i s West Hamem, který se připravoval na baráž o postup do Premier League. "Musel jsem něco dělat. Kdybych nesáhl na balón, tak se ty zažité věci mohou pomalu vytrácet," vysvětlil Čech.

Týdenní volno si pak užívali legionáři z bundesligy. "Minulou sobotu jsme skončili a hned v neděli jsme jeli do Čech," prozradil útočník Dortmundu Jan Koller. Dvoumetrový kanonýr však nezahálel. "Dvakrát jsem byl na fotbálku s kamarády a jednou jsem trénoval s Jabloncem. Trávili jsme tam volno na chalupě, trenéra Petra Radu znám dobře z nároďáku a nebyl v tom problém. Kluci z Jablonce mě vzali v pohodě."

Sám cítil, že si před reprezentačním srazem nemůže jen užívat sladkého nicnedělání. "Týden je dost dlouhá doba. Kdybych jen ležel, necítil bych se pak dobře. Zvládl jsem všechno, na chalupě jsem si navíc odpočinul i psychicky," dodal Koller.

Trenér se následků oslav nebojí

Brückner aktivní odpočinek svých svěřenců jen přivítal. "A kdyby se přesto objevily nějaké nedostatky, tak je při trénincích odstraníme," řekl kouč. Na dotaz, zda se nebojí handicapů pramenících z přemíry oslav, jako například u čerstvých vítězů Ligy mistrů Šmicra s Barošem, odpověděl: "To opravdu ne."

V úterý reprezentanti absolvovali dva tréninky na Strahově. "Podle mě není žádný rozdíl v tom, jestli někdo hrál ve svých soutěžích ještě teď o víkendu nebo skončil o něco dřív. Za týden se toho moc ztratit nedá," prohlásil záložník Monaka Jaroslav Plašil, který před odjezdem do Prahy prodloužil v klubu smlouvu až do roku 2009.

Protože nevěděl, jestli ho Brückner zařadí do nominace, raději dopředu neplánoval žádnou dovolenou. "Rozhodně to neberu tak, že budu mít kratší volno. Pro mě je nároďák ve fotbale to největší a strašně jsem se sem těšil," řekl Plašil.

Reklama