Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace je v Olomouci bez Hušbauera. Bulvár byl zklamaný, smál se Vrba

Olomouc

Bez Josefa Hušbauera, záložníka pražské Sparty, se sešla fotbalová reprezentace Česka před úterním přípravným duelem s Rakouskem. Svěřenci trenéra Pavla Vrby měli sraz v sobotu v pozdních večerních hodinách v Praze a v neděli ráno se přesunuli vlakem do Olomouce, kde vpodvečer absolvují první trénink. Utkání je na programu v úterý ve 20:30 hodin.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba byl po příjezdu do Olomouce v dobré náladě.

Článek

Vrba musel v nominaci udělat jednu změnu, když kvůli zranění útočníka Tomáše Necida ze Slavie povolal plzeňského Stanislava Tecla. „Nejde o žádnou komplikaci. Chtěli jsme vyzkoušet trošku jiný styl, typologicky jsou stejní hráči v lize jako Necid už jen Pospěch a Došek, tudíž jsme s ohledem na věk volili nejmladšího. Se zraněním samozřejmě nelze nic dělat. Jsem rád, že byl k dispozici Standa Tecl," říkal Vrba po taktické poradě, kterou tým absolvoval v olomouckém hotelu Clarion po obědě.

Ač je zápas s Rakouskem naplánovaný až po skončení ligové soutěže, kdy hráčům začala dovolená, žádné další omluvenky se Vrba nedočkal. „S každým z kluků jsem mluvil asi dva měsíce dopředu. Jsem velmi rád, že i kluby pochopily zájmy reprezentace a uvolnily hráče přes všechny společenské a sponzorské povinnosti. Hlavně Spartě patří poděkování," říkal Vrba a chválil svěřence, že na sraz dorazili i přes sobotní klubové večírky spořádaně. „Novináři z bulvárních médií byli zklamání," smál se Vrba.

Při nedělním podvečerním tréninku na stadiónu olomoucké Sigmy nebude mít k dispozici jen Josefa Hušbauera. Záložník pražské Sparty absolvuje ještě v Praze společenské povinnosti na slavnostním vyhlášení ligové sezóny, za týmem do Olomouce dorazí před půlnocí.

Hráči z ligy mohou překvapit

S ohledem na skutečnost, že většina hráčů absolvovala v sobotu zápasy v klubových dresech, nečeká fotbalisty na Hané do zápasu žádný těžký dril. „V neděli bude jen regenerační trénink. Pouze Hejda s Vydrou a brankář Štěch budou mít trošku větší zatížení, protože nemají v nohách zápas. V pondělí nás čeká nácvik určitých situací," předestřel Vrba. „Rovněž absolvujeme ještě dvě videa. V jednom si rozebereme nedávný duel ve Finsku a ukážeme si určité věci, které by se v naší hře objevovat neměly. Pak se budeme věnovat už vyloženě Rakousku," přiblížil program trenér národního mužstva.

Proti Rakousku bude spoléhat téměř výhradně na hráče z české ligy. Mezi osmnácti nominovanými hráli v minulé sezóně pouze útočník Matěj Vydra a brankář Marek Štěch v Anglii. A kvůli mizernému vytížení v kádru West Bromwich Albion už Vydra předem avizoval, že by rád nastoupil nejen proti Finsku, kde reprezentace před deseti dny remizovala 2:2, ale i v duelu s Rakouskem.

„Není to tak, že si někdo řekne o nominaci a jede. Se všemi hráči jsem byl vážně domluvený dlouho dopředu," vysvětloval Vrba. „Navíc si chci vyzkoušet další kluky, kteří dosud neměli prostor. Myslím, že fotbalisté zastupující domácí soutěž mohou překvapit a v průběhu podzimu být v kádru reprezentačního týmu," pronesl reprezentační trenér.

Reklama

Související témata: