Hlavní obsah

Fotbalisté trénovali v Teplicích bez Baroše

TEPLICE

Za zavřenými dveřmi a stále ještě bez zraněného Milana Baroše trénovali v pondělí čeští fotbalisté na teplických Stínadlech, kde se ve středu střetnou v dalším kvalifikačním utkání s Makedonií. Baroš mezi trénujícími sice chyběl, ale lékaři stále věří, že ho do zápasu dají dohromady.

Článek

Baroš má ze sobotního utkání s Andorrou zhmožděné vnitřní vazy v levém koleně a netrénoval ani v neděli. Lékař týmu Jiří Fousek dnes ale tvrdil, že šance na start v nejbližším zápase stále existuje. "Lepší se to, Milan už nemá takové bolesti, chodit může bez obtíží. Ještě máme v zásobě nějaké triky, zítra už by se ale mohl na tréninku objevit," řekl Fousek, podle něhož se dá Barošův start předpokládat na 80 až 90 procent.

Lépe už vypadají Martin Jiránek a Jaroslav Plašil, kteří měli v neděli také potíže s chodidly a zánártními kůstkami.

Dnešní trénink byl v mnohém překvapivý. Jak pro novináře, protože trenér Karel Brückner ho nechal oproti plánu po patnácti minutách uzavřít, tak pro domácí pořadatele, kteří očekávali reprezentanty na tréninkovém hřišti zvaném "Mexiko".

Hlavním programem standardní situace

Za zavřenými dveřmi se Brückner pustil do nácviku své speciality: standardních situací. Na trávníku se objevila umělohmotná maketa lidské zdi, hlavními exekutory byli tradičně Poborský s Rosickým. V úterý čeká fotbalisty už pouze oficiální podvečerní trénink, stejně jako Makedonce, kteří se dnes odpoledne připravovali na hřišti v Proboštově.

Z osmnáctitisícové kapacity údajně chybí v pokladnách přes sedm tisíc vstupenek, ale největší nárůst prodeje lístků se dá očekávat až v úterý a ve středu. Příznivě se prý ale projevila sobotní vysoká výhra národního týmu nad Andorrou a také vzpomínka na poslední teplické vystoupení reprezentace s Finskem, v němž padlo sedm branek.

Reklama