Hlavní obsah

Zelenkovi udělala radost i lavička

TEPLICE

Sparťanský středopolař Lukáš Zelenka měl impozantní jaro, které mu otevřelo dveře i do reprezentace. "Pozvánku jsem moc nečekal, o to příjemnější mne potkalo překvapení. Stejně bych nebyl na dovolené, protože Sparta trénuje až do čtvrtka. Takhle to je mnohem zajímavější," odmítl Lukáš Zelenka, že by v reprezentaci byla nuda.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lukáš Zelenka se v reprezentaci teprve zabydluje.

Článek

Zelenka si dobře uvědomuje, že uprostřed středové řady je v národním týmu velká konkurence. "Prosadit se je nesmírně těžké, ale budu rád, když se zachytím drápkem a budu povolán i k dalším zápasům. Musím si teprve vybudovat nějakou pozici. Už týden v reprezentaci je nesmírně cenným poznáním. Na podzim to bude mnohem dramatičtější, chtěl bych být u toho," uvedl.

Většinu hráčů Zelenka zná buď ze Sparty, nebo reprezentace do jednadvaceti let. Případně proti nim hrál v lize. "Samozřejmě jsem se nemusel ptát na nikoho, kdo to je. Ale Vláďu Šmicra jsem takhle viděl poprvé. Stejně i Vráťu Lokvence, ve Spartě jsme se minuli. Příjemným zjištěním bylo, že se potvrdilo všechno, co jsem četl nebo slyšel o tom, jak výborná je v reprezentaci atmosféra," zdůraznil.

Proti Andoře za rozhodnutého stavu se vcelku čekalo, že dostane na pár minut šanci. Nakonec proseděl celé utkání na lavičce. "Když jsem se dostal do nominace, trochu jsem doufal, že se dostanu alespoň na lavičku. Byl jsem připravený jít i na tribunu. Nominace k zápasu s Andorrou mi udělala radost. Když už jsem na té lavičce seděl, říkal jsem si, že bych mohl dostat šanci alespoň na pár minut. Nedostal. Třeba to vyjde teď proti Makedonii, i když se mi to zdá méně pravděpodobné," prozradil svoje pocity Zelenka.

Šéf Sparty Daniel Křetínský se nechal slyšet, že Zelenku v létě neprodá, ale kolikrát už šéfové velkých klubů říkali, koho prodají a neprodají. "Tak tohle momentálně neřeším. Rád bych šel po čtyřech letech v naší lize na nějaké zajímavé angažmá do zahraničí. Ale muselo by být opravdu přínosné pro mne i Spartu. Na Letné mám ještě smlouvu na dva roky, hraje se tu Liga mistrů a nikdo mě nevyhání. Jsem tu spokojený," uvedl.

"Manželka je v pokročilém stadiu těhotenství, takže zůstaneme doma. Chce se podívat do známé safari ve Dvoře Králové a jezdit na výlety, na chalupu, tak jí to rád splním," dodal Lukáš Zelenka.

Reklama