Hlavní obsah

Dovalilův tým si v Rakousku zahraje se Salcburkem a Unterhachingem

Praha

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Jakub Dovalil nominoval třiadvacet hráčů na soustředění v Rakousku. Součástí budou i dva přípravné zápasy s kluby Red Bull Salcburk a SpVgg Unterhaching. Mladíci se připravují na evropský šampionát, který bude již v příštím roce hostit Česká republika.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář ostravského Baníku Jiří Pavlenka dělá na podzim trenéru Dovalilovi radost.

Článek

Salcburk hraje o postup do Ligy mistrů. V prvním zápase play off porazil doma 2:1 Malmö, jež předtím vyřadilo Spartu. Dovalilův tým si v Salcburku zahraje v sobotu 6. září od 15:30, v úterý 9. září od 16:00 pak jedenadvacítka změří síly s týmem třetí bundesligy.

„V tomto reprezentačním termínu se velmi obtížně dojednávají soupeři, většina reprezentačních jedenadvacítek hraje ještě kvalifikaci. Zápasy s kluby nám ale poslouží vhodně při otestování toho, čemu se budeme na soustředění nejvíce věnovat. A to je nácvik přechodu do útoku. To se nám v posledních zápasech nedařilo," avizuje Jakub Dovalil.

Tým bude v Zell am See s výjimkou hracích dnů trénovat a čas bude věnovat i upevňování vazeb v kolektivu. Jde o první z pěti přípravných bloků, které má trenér Jakub Dovalil před startem evropského šampionátu k dispozici. Další budou následovat v říjnu, v listopadu a v březnu a vše zakončí soustředění v květnu.

Začíná fáze zužování kádru

„Po období testování a vybírání přecházíme do fáze zužování kádru. Důkladně s kolegy sledujeme hráče. Jsme rádi, že hodně jich nastupuje pravidelně v lize a někteří patří k tahounům svých mužstev. To například platí o Zmrhalovi a Hrubešovi ze Slavie nebo brankářích Koubkovi a Pavlenkovi. Do Rakouska bohužel nemohou jet zranění Masopust, Přikryl a Trávník, kterému vyšel start Synot ligy výborně. Nejedou s námi pochopitelně ani hráči, kteří jsou momentálně v nominaci áčka," vysvětluje kouč Dovalil.

V týmu naopak nechybějí dva hráči z německých klubů. Ondřej Petrák z Norimberku a Tomáš Kalas z Kolína nad Rýnem.

Nominace na soustředění v Rakousku:
HráčKlubStartyBranky
Brankáři
Karel HrubešSlavia00
Tomáš KoubekHradec Králové100
Jiří PavlenkaOstrava30
Obránci
Jan BaránekOstrava30
Jakub BrabecSparta70
Vladimír CoufalLiberec10
Matěj HanousekDukla71
Tomáš HolešHradec Králové60
Matěj HybšSparta50
Jakub JugasBrno60
Tomáš KalasKolín nad Rýnem130
Záložníci
Aleš ČermákHradec Králové10
Martin FrýdekLiberec40
David HouskaOlomouc60
Adam JánošJihlava70
Vojtěch KubistaJablonec20
Jiří MarešPříbram31
Ondřej PetrákNorimberk41
Jiří SkalákMladá Boleslav80
Jan SýkoraBrno00
Jaromír ZmrhalSlavia91
Útočníci
Michal KrmenčíkDukla42
Lukáš StratilPříbram52

Reklama

Související témata: