Hlavní obsah

Vydra je ve formě, Vrbovi poslal další gólovou vizitku. Doufám, že půjdu ještě nahoru, říká

Watford/Praha

Vše nasvědčuje tomu, že dvaadvacetiletý fotbalový útočník Matěj Vydra je střelecky opět ve formě. V dresu FC Watford v anglické druhé nejvyšší soutěži nastupuje pravidelně a dává i góly. Radost tím nepochybně dělá i reprezentačnímu kouči Pavlu Vrbovi. V sobotu vstřelil branku Blackburnu a přispěl tak k remíze 2:2. S výsledkem ale spokojený nebyl, jak řekl v telefonickém rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra v reprezentačním dresu.

Článek

„Doufám, že už jsem s formou zpátky, jak jsem byl zvyklý. Máme za sebou devět kol v Championship a tohle byl můj třetí gól. Po reprezentaci jsem nastoupil ve třetím utkání v řadě a dal dvě branky. Doufám, že mi to vydrží a půjdu ještě nahoru. Důležité je, aby ty góly znamenaly i bodové zisky,“ říkal spokojeně.

Vydra se na trávníku Blackburn Rovers trefil po půl hodině hry a ještě do půle navýšil vedení Watfordu Tözser. Domácí však po změně stran vyrovnali. Vydrova trefa se ale podle reakcí fanoušků líbila. „Docela hezký gól. Dostal jsem míč za obranu, ale těžší, než jsem původně předpokládal. Povedlo se mi situaci ukočírovat, udělal jsem kličku obránci a z hranice šestnáctky poslal balón levačkou k zadní tyči. Škoda, že jsme vedení neudrželi. Jinak na krásu gólů nekoukám,“ popsal svůj zásah.

Watford už několik let usiluje o návrat do nejvyšší soutěže. Momentálně je třetí s tříbodovou ztrátou na Norwich. „Cíl je jasný, postoupit do Premier League. Nikdo na nás netlačí, ale přejeme si to všichni, od hráčů přes vedení až po fanoušky. Tři body nejsou moc, ale nesmíme zbytečně ztrácet body jako teď s Blackburnem. Hlavně doma musíme vyhrávat a něco vozit z venkovních hřišť. Konec je ale daleko,“ konstatoval český útočník.

S Pudilem jsou stále spolu

Jeho spoluhráčem je kolega z reprezentace Daniel Pudil. Jejich přátelství daleko přesahuje hranice watfordské kabiny. „Jsme spolu furt, akorát doma ve Watfordu spíme každý jinde. Na výjezdech samozřejmě na jednom pokoji. Vyhovuje nám to a myslím si, že i herně pomáhá,“ liboval si Vydra.

Před zářijovými zápasy si reprezentační kormidelník Pavel Vrba posteskl, že má malý výběr útočníků a ti v zahraničí tolik nehrají. O měsíc později, před kvalifikačním dvojutkáním v Turecku a Kazachstánu, je situace lepší. Alespoň co se Vydry týká. Pozvánka na reprezentační sraz by ho neměla minout.

„V první řadě se snažím hrát svůj fotbal, který mi vyhovuje, a dávat góly. Můj prvořadý úkol je pomáhat Watfordu. Samozřejmě, pokud se mi bude dařit, věřím, že dostanu pozvánku do reprezentace. V ní pak chci vždycky udělat vše pro vítězství. Naším společným cílem je postup na mistrovství Evropy. Rád bych k němu přispěl nějakými góly,“ přál si odchovanec jihlavského fotbalu Vydra.

Reklama