Hlavní obsah

Legionář z Frankfurtu Kadlec si sám řekl o nominaci do jedenadvacítky, potěšilo Dovalila

Praha
Aktualizováno

Ani kdyby si osud sebevíc zalaškoval a při čtvrtečním pražském losování poslal Dány a Němce do stejné skupiny závěrečného turnaje evropského šampionátu jedenadvacítek, trenér českých Lvíčat Jakub Dovalil by z toho hlavu zamotanou neměl. „Vždyť mistrovství se u nás hraje za tři čtvrtě roku a za tu dobu se toho změní tolik, že nemá smysl o nějakých zastíracích manévrech uvažovat,“ říká před přípravou se zmiňovanými soupeři, která čeká jeho tým 14., resp. 18. listopadu v Praze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec sám projevil zájem o návrat do jedenadvacítky...

Článek

Konfrontace s mladými Němci a Dány bude prověrkou, kterou trenér jedenadvacítky toužebně vyhlíží.

Krejčí? Kadeřábek? Uvidí se v červnu

„Zápasy nám odhalí, jak na tom doopravdy jsme. Vždyť oba naši soupeři jsou účastníky evropského šampionátu, přičemž ani jeden z nich cestou na závěrečný turnaj v kvalifikaci neprohrál," připomíná Dovalil. „A kouč Němců Horst Hrubesch dokonce tvrdí, že má k dispozici lepší mužstvo, než bylo to, které startovalo v závěrečném turnaji před dvěma lety v Izraeli."

I Dovalil by mohl mít samo sebou k dispozici lepší a nesporně kvalitnější tým. Problém je ovšem v tom, že hned několik hráčů spadajících věkem do této kategorie už figuruje v reprezentačním áčku. Třeba Krejčí, třeba Kadeřábek...

„Samozřejmě že o ně stojím, pochopitelně že budu usilovat, aby nám příští rok v závěrečném turnaji pomohli. Vždyť šampionát se koná u nás a proto chceme postavit co nejsilnější tým. S trenérem áčka Pavlem Vrbou se o nich průběžně bavíme," potvrzuje Dovalil. „Uvidíme, co bude za tři čtvrtě roku v červnu," živí v sobě naději, že mladíky v jedenadvacítce přece jen uvítá.

Nehrají, ale mužstvu mají co dát

Zatím je rád, že pro zápasy s Německem (hraje se 14. listopadu na Bohemians) a Dánskem (18. listopadu v Edenu) mohl do svého výběru povolat dva legionáře z bundesligy - Kalase z Kolína nad Rýnem a Václava Kadlece z Frankfurtu, a společně s nimi Petráka z druholigového Norimberku.

„V bundeslize sice Kadlec, ani Kalas ve svých mužstvech pravidelně nehrají nebo nastupují minimálně, ale přesto nevidím důvod, proč by neměli být součástí našeho mužstva. Mají mu co dál, potenciál v nich je," je trenér jedenadvacítky přesvědčený, že trio mladíků do jeho výběru patří.

Zvláště návrat Václava Kadlece po téměř půldruhém roce přivítal. „Sám projevil zájem, což mě potěšilo. V předchozím údobí pro něho představovalo prioritu reprezentační áčko a snaha porvat se o místo v základní sestavě Frankfurtu. Respektoval jsem to, stejně jako teď vítám jeho touhu se vrátit a jedenadvacítce pomoci. Kadlec dává góly pořád a my máme s jejich střílením problémy, takže půjde o výpomoc vzájemnou," míní kouč Lvíčat Jakub Dovalil.

Reklama

Související témata: