Hlavní obsah

Na Švédsko i s benjamínkem Sivokem

PRAHA

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner oznámil ve čtvrtek nominaci na přípravné utkání se Švédskem, které jeho svěřenci odehrají příští týden v Göteborgu. Do osmnáctičlenného výběru českého kouče se vůbec poprvé v kariéře vešel také záložník pražské Sparty Tomáš Sivok.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Sivok (vlevo) je v nominaci pro přátelské utkání se Švédskem.

Článek

Na Brücknerově seznamu naopak chybějí tradiční opory Karel Poborský, zranění Vratislav Lokvenc, Jaroslav Plašil, rekonvalescent Marek Jankulovski a Martin Jiránek.

V nominaci naopak je Tomáš Rosický, který v původním seznamu předloženém novinářům nebyl napsán. Po delší době se vracejí do sestavy Rudolf Skácel a Marek Heinz.

Utkání se Švédskem se uskuteční ve středu v Göteborgu jako příprava na podzimní zápasy kvalifikace mistrovství světa. V té fotbalisty čekají duely v Rumunsku (3. září), doma s Arménií (7. září) a Nizozemskem (8. října) a ve Finsku (12. října).

Nominace pro přípravné utkání se Švédskem
Brankáři
Jaromír Blažek (Sparta Praha, 9 startů/0 branek), Petr Čech (FC Chelsea, 32/0).
Obránci
Zdeněk Grygera (Ajax Amsterodam, 31/1), Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck, 19/0), David Rozehnal (Paris St. Germain, 12/0), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina, 38/2), René Bolf (AJ Auxerre, 32/0).
Záložníci
Tomáš Galásek (Ajax Amsterodam, 44/1), Jan Polák (1. FC Norimberk, 7/3), Libor Sionko (Austria Vídeň, 16/1), Tomáš Sivok (Sparta Praha, 0/0), Rudolf Skácel (Heart od Middlothian, 1/1), Vladimír Šmicer (Girondins Bordeaux, 74/26), Tomáš Rosický (Borussia Dortmund, 48/13).
Útočníci
Milan Baroš (FC Liverpool, 39/25), Tomáš Jun (Trabzonspor, 5/1), Jan Koller (Borussia Dortmund, 63/39), Marek Heinz (Borussia Mönchengladbach, 19/3).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články