Hlavní obsah

Jankulovski odletěl do Milána, Rosického zkoušejí vyléčit

OLOMOUC

Fotbalista Marek Jankulovski ve středeční kvalifikaci mistrovství světa proti Arménii v Olomouci nenastoupí. Obránce AC Milán, který nedohrál sobotní utkání s Rumunskem kvůli bolestem v kotníku, už odletěl na léčení do Itálie. Naopak s týmem odcestoval do Olomouce i Tomáš Rosický, který podstupuje další léčebné úkony.

Foto: archiv

Marek Jankulovski.

Článek

Mluvčí národního týmu Lukáš Tuček uvedl, že se lékaři shodli, že Jankulovského kotník potřebuje klid. Po brankáři Petru Čechovi, který se už v neděli vrátil do Londýna, tak trenér Karel Brückner přišel o druhého hráče základní sestavy.

Jankulovski si v květnu kotník zlomil, ale na reprezentačním srazu se už cítil být stoprocentně v pořádku. Jenže v sobotu zasáhl míč špičkou a šrouby v noze ho zabolely. Raději se nechal vystřídat a bolest ho neopustila ani v dalších dnech.

Rosického stále zkoušejí vykurýrovat

Nedělní vyšetření sice vyvrátilo, že by kotník mohl být znovu zlomený, ale lékař týmu Petr Krejčí označil Jankulovského start ve středečním utkání za vyloučený. "Rentgenové snímky naštěstí neukázaly vážnější zranění. Ale po nedávné operaci kotníku, při níž do něho dostal šrouby, bude potřebovat nejméně desetidenní klid, aby se zbavil bolestí," vysvětlil Krejčí po příjezdu do Olomouce, proč se fotbalista vrátil do klubu.

Tam naopak zatím nezamíří Tomáš Rosický, kterého trápí úpon stehenního svalu. "Pokud bychom byli přesvědčeni, že se jeho stav nezlepší, tak by odjel. Stále ale existuje naděje, že by ve středu hrát mohl. Více napoví až podvečerní trénink," uvedl lékař, který ráno s dortmundským záložníkem vyrazil do nemocnice v Praze-Střešovicích. "Zkoušel nějaké rehabilitační cviky na záda, protože není vyloučeno, že potíže mohou vycházet odtud," popsal Krejčí způsob léčby.

Galásek je připraven hrát

Hodinový podvečerní trénink v Olomouci Rosický absolvoval, podle mluvčího národního týmu měl však individuální program a pouze vyklusával. "Zítra se podrobí další péči lékařů," řekl Tuček. Ostatní reprezentanti trénovali bez úlev.

Také koleno Tomáše Galáska je už zase v pořádku. "Na nedělním tréninku neměl potíže, je připraven hrát," prohlásil Krejčí, podle kterého se výrazně zlepšila také zranění Reného Bolfa (natažený sval) i Jana Poláka, který měl po Rumunsku silně zhmožděný stehenní sval. Podle lékaře reprezentačního výběru budou také oni podle všeho schopni k utkání s Arménií nastoupit.

Reklama