Hlavní obsah

Brücknerova přestávková bouře odvrátila blamáž

OLOMOUC

Jako noc a den byly rozdílné poločasy souboje českých fotbalistů s Arménií. V první půli se favorit spíš hledal, a tak trenér Brückner spustil v kabině pro něj nezvyklou bouři. Češi pak přece jen zařadili vyšší rychlostní stupeň a odvrátili hrozící blamáž. "Tak naštvaného jsem ale trenéra ještě neviděl," přiznal útočník českého celku Jan Koller.

Článek

Hromobití v kabině se dalo čekat. "Trenér nekritizoval jen jednotlivce, ale mužstvo jako celek. Poslední dobou býval klidný, tak jsme hned zpozorněli," potvrdil záložník Marek Heinz, že slova kouče padla na úrodnou půdu: "Zbytečně jsme ztráceli balóny a utápěli se v kombinacích. Po pauze jsme si pomohli pasy na Honzu Kollera a gól nás uklidnil."

Češi mohli být rádi, že dokonce nemuseli dotahovat náskok soupeře. Po chybě Galáska je zachránil Jaromír Blažek. "Arménský útočník na mě šel sám skoro od půlky a jenom jsem doufal, že si míč dá daleko od nohy. Stalo se a já tam byl i se štěstím o kousek dřív. Od toho jsem tam, abych něco chytil," usmál se debutant v kvalifikačním utkání. "Ještě že jsme se po bouři v šatně probrali, ztrátu jsme nesměli připustit," ulevil si gólman Sparty.

:. ANKETA
Jak byste oznámkovali výkon českých fotbalistů v duelu s Arménií? Hlasujte v anketě na konci článku.

Šmicer přinesl oživení

Brücknerovým impulsem k probuzení ospalého týmu bylo i střídání. Záložník Vladimír Šmicer hned po příchodu na hřiště měl šanci a i dále hýřil aktivitou. "Já se rozcvičoval, tak ani nevím, co se odehrávalo o přestávce v kabině. V první půli to ale na lavičce byla docela muka, po dobrém začátku, kdy jsme nedali šance, kluci dost znervózněli. Pauza nás nabudila i zklidnila a první gól naštěstí přišel docela brzy," vykládal hráč Bordeaux.

První dvě trefy Čechů se podobaly jako vejce vejci. Heinz i Polák se do míče opřeli za hranicí šestnáctky, jejich rány se otřely o bránící soupeře a zapadly k opačné tyči, než kam plachtil brankář.

"Úmysl to ale nebyl, o střelbě zdálky jsme si nic neříkali. Vyplynulo to ze hry," krčil rameny Heinz a k důležitému prvnímu gólu dodal: "Měl jsem čas si míč srovnat na levačku a pak mi přálo i štěstí. Od té chvíle jsme měli na vše víc prostoru."

Ač to už vypadalo, že Češi konečně udrží čisté konto, v závěru přišla zbytečná chyba a gól Arménců. "Byli jsme v obraně moc rozházení, stáli jsme daleko od sebe. Asi přišla i ztráta koncentrace," červenal se Tomáš Ujfaluši a jen dodal: "Hlavní je, že jsme vyhráli a dál můžeme hrát o postup ze druhého místa. Po Rumunsku jsme se zase zvedli."

Reklama

Související témata: