Hlavní obsah

Jedničku si zasloužili jen Blažek s Polákem

Brankář Jaromír Blažek, jenž v duelu s Arménií nahradil zraněného Petra Čecha, a střelec dvou gólů Jan Polák byli jedinými českými fotbalisty, kteří si za svůj výkon v duelu s Arménií odnesli nejlepší vysvědčení. Naopak nejhorší známky se dočkal kapitán Tomáš Galásek, který spáchal několik hrubých chyb.

Článek
JAROMÍR BLAŽEK1
Dobrého brankáře dělá i to, když předvede za celý zápas jeden skvělý zákrok. A to splnil stoprocentně v první půli, kdy vychytal sólo Hakobjana.
ZDENĚK GRYGERA3
Jistotou zrovna neoplýval, ve hře dopředu hodně špatný, jeho přihrávky nenacházely adresáta. Ve druhé půli ožil, začala fungovat spolupráce s Poborským.
DAVID ROZEHNAL3
Nevyvaroval se několika minel, hlavně v první půli vypadal hodně nervózně. Jistější ve vzduchu než po zemi.
TOMÁŠ UJFALUŠI3
Párkrát zachránil hrubky svých spoluhráčů v hodině dvanácté. Ale s rozehrávkou měl velké problémy. Po přestávce při gólu soupeře zaspal.
KAREL POBORSKÝ2
K ideálu měl jeho výkon daleko, ale lepšil se minutu od minuty. Vymyslel pár svých chytrých akcí, při kterých muselo srdce zaplesat, jenže zahrávání standardek drhne.
TOMÁŠ GALÁSEK4
Nebyl to jeho zápas. U všeho byl pozdě, v první půli mohl po obrovské chybě děkovat Blažkovi. Po vystřídání Rozehnala se přesunul na nezvyklý post středního obránce.
MAREK HEINZ2
V prvním poločase tragický. Nevěděl, co má hrát, po přestávce šel rapidně nahoru, dal gól a po něm pookřál. Začal si dovolovat daleko víc.
JAN POLÁK1
Aktivní při střelbě, dal dva góly, z toho jeden výstavní. Tlačil se do rozehrávky, což úplně není jeho doména. Po chybě nabídl šanci soupeři, ale celkově nejplatnější hráč na hřišti.
RUDOLF SKÁCEL3
Začátek měl dobrý, vyšlo mu pár centrů, ale postupně se úplně vytratil. Možná i proto, že se hrálo méně po stranách a dostával málo míčů od beků.
JAN KOLLER3
Gól nedal. Sice dřel, vyhrával souboje a burcoval mančaft, ale to je na útočníka jeho kalibru proti takovému soupeři málo.
MILAN BAROŠ3
Jednu branku si připsal, ale míč se k němu odrazil se štěstím. Jinak se utápěl v kličkách, v první půli nebojoval a spoustu šancí zazdil.
VLADIMÍR ŠMICER2
Na hřiště vletěl jako hurikán, hned se dostal do šance a hýřil kreativitou. Občas se zapomínal při bránění, ale jeho elán hru českého týmu oživil.
TOMÁŠ SIVOK3
Nastoupit do rozjetého expresu už nebyl problém. Moc vidět nebyl, nic nevymyslel, ale ani nezkazil.
TOMÁŠ JUN - nehodnocen, nastoupil v 80. min.

Reklama

Související témata: