Hlavní obsah

Řepka: Nemyslím si, že mě trenér povolá

Tomáš Řepka a návrat do kádru fotbalové reprezentace. Mediální evergreen poslední doby. Tvrdý obránce chytil formu, září v anglickém West Hamu United a při potížích obrany národního týmu je volání po jeho návratu slyšet zase o něco hlasitěji. "Určitě bych to zvážil," říká Řepka v rozhovoru pro Právo.

Článek

West Ham i vy osobně hrajete ve výborné formě. Z čeho pramení výkony týmu, který je překvapením Premier League? Máme opravdu dobré mužstvo a velikou chuť se prosadit. Po postupu jsme toužili, udělali jsme pro něj maximum a teď si to užíváme. Osobně se cítím v pohodě a jsem zdravý, což je pro hráče vždycky velmi důležité. Z kvalitních výkonů týmu pramení i dobrá hra samotných fotbalistů a naopak. Když se daří, roste sebevědomí a každý si víc dovolí.

V Česku se znovu hovoří o tom, že by měl trenér Brückner zvážit vaše povolání. Co byste tomu říkal? Určitě bych to zvážil a pokud budu v pořádku, zřejmě bych přijel, ale nemyslím si, že to trenér udělá. Určitě tím prvním volajícím nemohu být já. Je třeba zvážit i fakt, jak by mě vnímali spoluhráči. S tím by ale neměl být problém. Všichni bychom byli na jedné lodi a šlo by nám o společnou věc - postup. Ten klukům v každém případě přeji.

Myslíte, že tomu brání vaše výroky vůči předsedovi svazu a zkrat v baráži s Belgií? Tohle mohu těžko posoudit. O tom, že bych mohl být povolán, se mluvilo už dřív a nic se nedělo. Co se týká těch dalších záležitostí, nevidím důvod se k nim teď vracet.

Několikrát jste ale zdůraznil, že reprezentace je pro vás uzavřenou kapitolou, to platí? Nikdy jsem neřekl nikdy... Spíš to pramenilo z toho, že se mluvilo a psalo, ale nic se nedělo.

Vaši odpůrci varují před zkraty, k jakému u vás došlo v Bruselu, kdy jste byl zbytečně vyloučen... Už jsem si kolem toho užil dost a nechci se pitvat v té červené kartě ani ostatních věcech, které se děly kolem vyřazení a mojí osoby. Jsem o tři roky starší a myslím si, že se víc kontroluji.

Reklama

Související témata: