Hlavní obsah

Lvíčata táhnou sérii bez výhry, účty ale budou skládat až na šampionátu

Praha

Musejí se utěšovat, že na domácím mistrovství Evropy může být v létě všechno jinak. Čeští fotbalisté do 21 let táhnou již čtyřzápasovou sérii bez výhry. V říjnu podlehli výběru třetí italské ligy, pak následovaly tři duely s dalšími účastníky šampionátu. Zatímco s Dánskem a Německem na podzim remizovali, Anglii v pátek večer podlehli (0:1). Sérii se pokusí ukončit v úterý v Edenu proti Portugalsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace do 21 let mají před sebou jasný cíl...

Článek
Fotogalerie

Posily z áčka budou třeba, to je již delší čas jasné. Lvíčata mají v zápasech s kvalitními soupeři dobré i horší momenty, výsledkově však rozhodně neperlí.

„Se třemi účastníky šampionátu teď máme dvě remízy a jednu prohru. Porážka s Anglií nás mrzí, ale naše práce bude hodnocena až po mistrovství Evropy. To je klíčové. A věřím, že EURO bude jiné," doufá trenér Jakub Dovalil.

Pochvala od soupeře mu může být útěchou. „Češi ukázali, že jsou velmi silní fyzicky, několikrát nás dostali pod tlak a je vidět, že s Německem neremizovali náhodou. Byl to přesně ten typ zápasu, který potřebujeme, protože přesně takové nás čekají na mistrovství," vyzdvihl soupeře kouč Gareth Southgate, známý bývalý reprezentant Anglie.

Velkých soupeřů se bát nemusejí

Češi mají ve skupině Dánsko, Srbsko a Německo. A nějakou výhru budou k postupu samozřejmě potřebovat. „Dokázali jsme si, že pokud bychom na Angličany narazili i na turnaji, můžeme se s nimi měřit a nemusíme být zaleknutí. Věděli jsme, že s nimi nemůžeme hrát pozičně vyrovnaný fotbal. Měli jsme ale rychlé protiútoky a balóny za obranu na ně platily," poukazuje Matěj Vydra, útočník z anglického Watfordu.

„Náročný zápas, ale viděli jsme, že můžeme hrát i s Anglií, a to už je pojem," cení si kapitán týmu Tomáš Kalas. „Po psychické stránce by nás to mělo před šampionátem posilnit. Když se vyvarujeme chyb, tak jsme Anglii mohli přehrát vpředu i vzadu," říká stoper Middlesbrough, kde hrával i trénoval právě Southgate.

Vydra i Kalas už reprezentačním áčkem prošli, Dovalil bude čekat také na Pavla Kadeřábka, Ladislava Krejčího a Václava Kadlece.

Reklama

Související témata: