Hlavní obsah

Do jednadvacítky se vrací Trojan, pro zranění chybí trio opor

PRAHA

Záložník druholigové německé Bochumi Filip Trojan se po téměř roční pauze zaviněné zraněním kolena vrací do fotbalové reprezentace do 21 let, kterou v říjnu čekají poslední dvě utkání evropské kvalifikace proti Nizozemsku a ve Finsku. Českým mladíkům stačí k jistotě postupu do listopadové baráže získat jeden bod.

Článek

Trenér Ladislav Škorpil bude v kvalifikačním finiši postrádat tři stabilní hráče. Poraněné koleno vyřadilo ze hry kapitána a záložníka Tomáše Sivoka i útočníka Romana Bednáře, který se ve středu podrobil artroskopii a nestihne asi ani listopadovou baráž, pokud do ní Češi postoupí.

Dlouhodobě mimo hru pravděpodobně bude i Sivok. "Se Sivokem jsem ale stejně moc nepočítal vzhledem k jeho pravděpodobné nominaci do A-týmu," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Praze Škorpil. Zranění kotníku zase vyřadilo ze hry útočníka West Hamu Petra Mikolandu, jenž tráví měsíční hostování v týmu čtvrté ligy Northamptonu.

Do týmu se naopak vrací rekonvalescent Trojan. Ten se v Bochumi začíná dostávat do hry a jako střídající hráč naskočil do dvou posledních utkání proti Drážďanům a Offenbachu. "Mluvil jsem s ním. Prý se cítil dobře, což je pozitivní zpráva," uvedl Škorpil na adresu hráče, který za jednadvacítku nastoupil naposledy loni v listopadu v Makedonii.

Poprvé od června se v nominaci objevil i záložník Milan Petržela ze Slovácka. Ten minulé zápasy vynechal kvůli onemocnění příušnicemi, ale za Slovácko nastoupil v posledních třech ligových kolech.

Jednadvacítka se sejde v pondělí v Kosmonosech, v pátek 7. října v Mladé Boleslavi přivítá Nizozemsko. O čtyři dny později se s kvalifikací rozloučí ve Finsku.

Nominace:
Brankáři: Antonín Buček (Ostrava, 1 start v jednadvacítce/0 branek), Tomáš Grigar (Sparta Praha, 12/0),
obránci: Roman Hubník (Olomouc, 8/0), Michal Kadlec (Sparta, 13/1), Josef Kaufman (Teplice 12/0), Martin Klein (Teplice, 11/0), Martin Knakal (Plzeň, 2/0), Martin Latka (Slavia Praha, 14/0),
záložníci: Luboš Hušek (Jablonec, 3/0), Tomáš Jirsák (Teplice, 6/2), David Limberský (Plzeň, 7/1), Lukáš Magera (Ostrava, 10/2), Milan Petržela (Slovácko, 11/0), Daniel Pudil (Liberec, 2/0), Filip Trojan (Bochum, 16/3),
útočníci: Michal Papadopulos (Ostrava, 11/3), Emil Rilke (Teplice, 6/0) Václav Svěrkoš (Borussia Mönchengladbach, 18/6).

Reklama

Související témata: