Hlavní obsah

Brückner má o sestavě proti Nizozemcům téměř jasno

PRAHA

Jen poslední otazníky v sestavě řeší trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner před sobotním utkáním kvalifikace MS 2006 proti Nizozemsku. Po problémech se zraněními jej potěšil zlepšený zdravotní stav Tomáše Galáska a útočníka Milana Baroše. "Přemýšlím víceméně už jen nad složením obrané čtveřice," řekl Brückner na páteční tiskové konferenci.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner

Článek

Národní celek má velké zdravotní problémy, proto je důležité zdravotní rozpoložení u reprezentantů. "Galásek je už v pořádku, nadějnější stav je u Baroše. U Šmicra je to pořád stejné, svalové zranění je nečitelné," okomentoval trenér zdravotní stav svých svěřenců.

Mimořádně důležitý zápas se blíží, nervozita roste. "Oproti jiným zápasům budeme více mluvit s hráči. Nebudou to ale hromadné pohovory, ale po jednotlivcích, případně malých skupinách. Jinak to bude klasika, rutina," popsal Brückner poslední hodiny před sobotním duelem.

Nálada v týmu je pohodová, vtipný byl na tiskové konferenci i její lodivod. Na dotaz nizozemského žurnalisty, zda by mohl přiblížit kauzu Nedvěd, Karel Brückner odpověděl: "Holanďani to řešili ručně, my spíše v mediální rovině," žertoval trenér. Vážně pak dodal: "Teď máme jediný problém, a to je nizozemský tým v sobotním zápase."

Galásek je fit a připravený

Mimořádný zápas čeká Tomáše Galáska. Kapitán nizozemského Ajaxu Amsterodam dal dohromady zhmožděný nárt a je stoprocentně připravený. "Bude to pro mě mimořádný zápas, budu hrát plným srdcem. Půjde o život. My si dali za cíl postoupit na mistrovství světa a tenhle zápase hodně napoví," řekl na tiskové konferenci Galásek.

Sobotní soupeř českého výběru na Letné dvakrát v kvalifikačním utkání prohrál, letošní výběr je ale jiný. "Holanďani měli dříve problémy s nedisciplinovaností, to trenér Van Basten zlepšil," varuje Tomáš Galásek.

Zápas kvalifikace MS 2006 Česko - Nizozemsko začíná v Praze zítra ve 20:30. Pískat jej bude francouzský arbitr Sars.

Reklama