Hlavní obsah

Šmicer asi zavolá Riisemu

PRAHA

Záložník Vladimír Šmicer si jako barážového protivníka přál Slováky. "Byl by to takový derby zápas. Ale to už není podstatné. Nechtěl jsem Švýcary. Norové také nebudou příjemní, ale je to přijatelný soupeř. V baráži o postup na mistrovství světa si moc nevyberete. Pro nás byl podstatný postup a nasazení, takže jsme se vyhnuli Španělům a Turkům," přemýšlel nahlas záložník Bordeaux.

Článek

Podle něho jsou Norové týmem, který má dobrou obranu a hraje hodně silový fotbal. Ze soupeřovy reprezentace zná nejlépe Johna Arne Riiseho.

"Hráli jsme spolu několik let v Liverpoolu. Asi mu zavolám, co tomu říká, a trochu se hecneme. Riise je výborný fotbalista, velký bojovník se skvělou fyzickou kondicí. Na levé straně norské zálohy nás určitě bude zlobit. Má výbornou levačku a velice tvrdou ránu. Musíme si na něho dát pozor," upozornil Šmicer.

"Pravda je, že teď asi není v nejlepší formě, protože za Liverpool nenastupuje pravidelně, víc střídá. Do baráže zbývá skoro měsíc, ledacos se může změnit. Hlavně bych si přál, aby se kluci dali do kupy a byli jsme ještě silnější než ve Finsku. Norové jsou určitě kvalitnějším týmem," dodal.

Myšlenky na neúspěšnou baráž s Belgií v listopadu 2001 si nepřipouští. "Je to fotbal, stát se může všechno, ale my máme tuhle zkušenost a uděláme všechno, aby se neopakovala. Chceme hrát na mistrovství světa a náš současný tým ukázal, že má nejen kvalitu, ale i vnitřní sílu. Vítězství v Helsinkách nás psychicky hodně zvedlo. Tuhle šanci prostě nesmíme pustit," řekl rozhodně Šmicer.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.