Hlavní obsah

Baroš: Berte Pavla jako každého jiného normálního kluka

PRAHA

Milan Baroš se s českou fotbalovou reprezentací pečlivě připravuje na sobotní zápas baráže o postup na mistrovství světa. Dravý útočník se v rozhovoru pro deník Právo mimojiné rozpovídal o nelichotivé situaci jeho Aston Villy v anglické lize nebo o návratu kapitána Pavla Nedvěda do národního týmu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Milan Baroš na tréninku fotbalové reprezentace

Článek

V sobotu jste hrál s Aston Villou proti svému bývalému klubu Liverpoolu. Stihl jste prohodit pár slov s norským záložníkem Riisem? Normálně jsme se pozdravili s tím, že se uvidíme příští týden. Žádné hecování neproběhlo.

Jaké má fotbalové přednosti? Dokáže tvrdě vystřelit a je fyzicky hodně vyspělý. Mimo hřiště normální kluk. Problémy jsme spolu neměli, ale že bychom se vzájemně navštěvovali, to taky ne.

Po pauze jste hrál celý zápas. Jsou potíže s achilovkou pryč? Hrál jsem sice pod prášky, které beru i tady před každým tréninkem, ale doufám, že do soboty budu v pohodě. Snad už dá noha pokoj.

Jak jste přivítal návrat Pavla Nedvěda do reprezentace? Je to kvalitní fotbalista, to každý ví. S ním jsme ještě silnější, dokáže mužstvu pomoci, vyburcovat ho. A taky je schopen rozhodovat zápasy. Byla by škoda, aby takový fotbalista v českém nároďáku nehrál.

Nebude na hře znát, že Nedvěd 16 měsíců v týmu nebyl? Toho se vůbec nebojím, vždyť jsme spolu hrávali několik let. Zapadne bez problémů.

Jak jste ho přijali? Normálně.

Nachystali jste pro něj nějaké překvapení? Jako že by proběhly nějaké ceremonie? To ne. Berte Pavla jako každého normálního kluka, který přijel reprezentovat. Nic víc.

Bojí se podle vás Norové Čechů s Nedvědem víc? Když je v sestavě Nedvěd, respekt to zvednout musí.

Netrápí vás trochu situace v Aston Ville, která je v tabulce Premier League až sedmnáctá? Jsme tam, kde jsme. Potřebujeme se chytit, vyhrát pár zápasů v řadě. Tým kvalitu má, ale měli jsme hodně zraněných. Věřím, že se odrazíme do středu tabulky.

Tam papírově patříte? Favorité jsou jasní. Chelsea, Arsenal a Manchester United jsou jinde. Pak je skupina, co může překvapit, tam řadím i nás. Máme dobrý tým s řadou reprezentantů z Evropy, ale chybí sebevědomí. Něco nás potřebuje nakopnout.

Když jste do Aston Villy přestupoval, tvrdil jste, že je to tým s ambicemi na evropské poháry... Ale my nehrajeme špatný fotbal, někdy nám chybí i štěstí. Jsem přesvědčen, že se to obrátí k lepšímu.

Je nálada na bodu mrazu? Každý ví, že jsme bod od sestupu, ale že by docházelo k nějakým hádkám, to ne. Ani pro fanoušky není moc dobré, když vidí, že jsme prohráli tři domácí zápasy za sebou. Pořád však stojí za námi. Proti Liverpoolu byli vynikající. Byl plný dům a fandili i přes prohru.

Jak je v Anglii vnímáno šokující druhé místo nováčka z Wiganu? Někdo tvrdí, že je to nováčkovská euforie, ale vyhrát osm zápasů z jedenácti, to není náhoda. Nevím, jestli takhle vysoko vydrží až do konce, ale rozjeli to dobře. Pro ligu je určitě příjemné překvapení, že může nováček bojovat s Chelsea o titul.

Chelsea nyní přišla v Manchesteru o neporazitelnost. Je pro atraktivitu ligy lepší, že prohráli? Pořád mají náskok, ale ligu to může zdramatizovat. Kdyby deset kol před koncem vedli o třicet bodů, tak už by Premier League asi moc zajímavá nebyla...

Reklama

Související témata: