Hlavní obsah

Fotbalisté si postup užívali v centru Prahy, chyběl jen kapitán

PRAHA

Fotbaloví reprezentanti si radost z postupu na světový šampionát užívali nejen přímo na stadionu, ale také na společné večeři v hotelu Praha na pražské Hanspaulce. Po něm se ještě přesunuli do jedné z restaurací v centru Prahy. Podle očitých svědků opouštěli podnik až nad ránem, chyběl jen Pavel Nedvěd, který v té době už seděl v klubovém speciálu Juventusu Turín a letěl do Itálie.

Článek

Vedení mužstva předem žádné oslavy neplánovalo. "Stejně jako obvykle bylo občerstvení objednáno, protože někteří hráči po zápase přespávají v hotelu. Jenže tentokrát ze stadionu nikdo domů nejel, do hotelu Praha vyrazili všichni," řekl mluvčí týmu Lukáš Tuček.

V hotelu fotbalisté společně s realizačním týmem vytrvali až do příjezdu Nedvěda, který trávil dlouhý čas po utkání na dopingové zkoušce. Kapitán pro středeční duel dorazil hodinu po půlnoci. "Všichni na něho čekali, po jeho příjezdu k hráčům krátce promluvil trenér Brückner," uvedl mluvčí.

Následné oslavy už se odbývaly podle individuálního plánu. Nedvěd vyrazil leteckým speciálem do Turína a ostatní hráči se vydali svorně veselit do pražského centra. Příliš toho v noci na dnešek nenaspali, protože většinou už během dopoledne vyrazili za klubovými povinnostmi.

Reklama