Hlavní obsah

Kdo neskáče, není Čech! linulo se kabinou slavícího národního týmu

Riga

Kvalifikace na evropské šampionáty jdou fotbalové reprezentaci výtečně. Od osamostatnění v roce 1993 prozatím národní tým nechyběl na žádném závěrečném turnaji a nejinak tomu bude i příští rok ve Francii. Postupový mečbol Češi proměnili po nedělní výhře 2:1 v Lotyšsku a vzhledem k tomu, že Nizozemci v souběžném utkání prohráli 0:3 v Turecku, mohla celá výprava ČR oslavovat. Jak jinak, než pod vedením maséra Edy Poustky.

Reprezentanti se slaví postup na EURO 2016Video: Česká fotbalová reprezentace, Facebook

 
Článek
Fotogalerie

Dlouholetý člen realizačního týmu a masér Teplic se v kabině reprezentačního mužstva tradičně stará o zábavu. I v Rize si přichystal vítězný pokřik. „Abysme šli za svým snem, na Evropu postoupit, museli jsme Lotyšáky o body tu oloupit. Loupili jste nádherně, loupili jste krásně. Proto hoši, teďka jenom, jenom slavme!" zavelel Poustka.

Celé mužstvo následně spustilo vítězný pokřik, nechyběl ani tradiční chorál „Kdo neskáče, není Čech!"

V kabině panovalo nadšení a vládla uvolněná atmosféra. „Nejvíc slaví předseda (Miroslav Pelta - pozn. red.). Tomu se zase roztáhlo prasátko," vtipně prohodil kapitán týmu Petr Čech, zřejmě v narážce na fakt, že již samotný postup na EURO národnímu týmu přinese velmi štědrou finanční odměnu od UEFA.

Svěřenci Pavla Vrby už mají postup na ME 2016 do Francie jistý, ale kvalifikace nekončí. Fanoušci se mohou s národním mužstvem rozloučit v sobotu 10. října na Letné zápasem proti Turecku, o tři dny později ještě hráče čeká utkání v Amsterdam aréně proti poněkud povadlým Tulipánům.

Pak už se reprezentace ČR může v klidu chystat na EURO, kde v minulosti dvakrát získala medaile - v roce 1996 v Anglii stříbrné, o osm let později v Portugalsku bronzové. Los základních skupin ME 2016 se uskuteční 12. prosince v Kongresovém paláci v Paříži.

Zajistí si Češi ve zbývajících duelech kvalifikace ME první místo ve skupině A před Islandem?
Předstihnou Island a skupinu vyhrají
34,6 %
Islanďané skončí před ČR
65,4 %
Celkem hlasovalo 5454 čtenářů.

Reklama

Související témata: