Hlavní obsah

Téma Limberský tabu. Trenér Vrba mluvil jen o hráčích, kteří v jeho nominaci jsou

Praha

Téma Limberský bylo tabu. Tedy tabu bylo pro reprezentačního trenéra Pavla Vrbu, když oznamoval jednadvacetičlennou nominaci na kvalifikační zápasy o EURO 2016 proti Turecku (10. října v Praze) a Nizozemsku (13. října v Amsterdamu). Konstatoval pouze, že Limberského, jenž s alkoholem v krvi havaroval, nenominoval. Tečka, konec, další otázky o důvodech nepřipustil, ba dokonce pohrozil, že z tiskové konference odejde, pokud by přece jen padly. Proto mluvil jen o hráčích, kteří se v jeho nominaci objevují, a záměrech, jež v kvalifikačních duelech má.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Do Francie! zavelel autor prvního gólu v Lotyšsku David Limberský... Teď ovšem v mominaci chybí.

Článek

O ABSENCI LIMBERSKÉHO - Protože není nominovaný. Protože jsem se rozhodl, že ho nebudu nominovat.

O DŮVODECH, PROČ SE TAK ROZHODL - Ještě jedna otázka na Limberského a jdu pryč. Buď je tiskovka o nominaci, o kvalifikaci, nebo je to tiskovka o Limberském. Pokud je to o Limberském, já jdu pryč.

O SLIBU, KTERÝ DAL FANOUŠKŮM V ŽIVÉM VYSÍLÁNÍ, ŽE SE DOZVÍ, JAKÉ KROKY VUČI LIMBERSKÉMU PODNIKNE - Když napíšete, jaká je nominace, tak to veřejnost pochopí.

O PODOBĚ KÁDRU - Nominace je obdobná, jako na předchozí zápas s Lotyšskem, změny nejsou velké. Objevují se v ní Plašil s Necidem, kteří byli zranění, vypadl naopak Kolář, který je zraněný nyní.

O MOTIVACI - Hráčům nemusíme nic říkat, natož je motivovat. Hrajeme proti mužstvům Turecka a Holandska a v nich se ukáže, jakou mají kvalitu. Zvláště, když někteří dostanou větší prostor, než dostávali. Podle mého jde o ideální dvojzápas.

O ČECHOVI - Hned po postupu v Lotyšsku jsem říkal, že teď dostanou příležitost i jiní hráči, což se týká i brankářů. Chci, aby Vaclík chytal i kvalifikaci, takže proti Turecku a Holandsku dostanou příležitost dva gólmani.

O ROSICKÉM - Připravuje se individuálně a ještě pořád netrénuje naplno, takže má pořád tréninkový deficit. Až odehraje nějaké minuty za Arsenal, počítám s tím, že se v nominaci objeví.

O PETRŽELOVI - V poslední době procitl a hrál velice dobře. V zápase dvou českých pohárových zástupců v Evropské lize Plzně s Libercem patřil k nejlepším a řekl si o nominaci.

O NOVÁKOVI - Jsem rád, že po odchodu z Jablonce hraje v Dánsku pravidelně a že si v klubu získal pozici. I to je pro mě signál.

O NECIDOVI - Dal několik gólů, sleduji jeho mužstvo kvůli Sivokovi, který do hry zatím nezasáhl. Čekají nás dvě těžká utkání a chceme jich využít ke zkoušení některých hráčů ve větším časovém prostoru. Zvažovali jsme i povolání Bednáře, jenže se zranil.

O TOM, KTERÉHO ZE SOUPEŘU BY RADĚJI VIDĚL NA EURO - Je mně to úplně jedno. Pracoval jsem na zápasech Turků s Holanďany, v nichž Turci v Nizozemsku remizovali a doma vyhráli, i když soupeř byl fotbalovější. Ten z nich, kdo skončí v naší skupině třetí, na mistrovství Evropy postoupí. Proto si vážím, že jsme se dostali před mužstva, která byla jasným favoritem naší skupiny.

Co měla znamenat Vrbova pohrůžka, že odejde z tiskovky, když budou padat dotazy na Limberského?
Jen se snaží vytvořit klid pro svého oblíbence
13 %
Vadí mu, že ho po Peltových slovech prakticky nesměl povolat
72,1 %
Cítil potřebu ukázat svoji sílu před veřejností
6,5 %
Něco jiného
8,4 %
Celkem hlasovalo 6041 čtenářů.

Reklama

Související témata: