Hlavní obsah

Reprezentace sehraje před MS tři zápasy, dva zřejmě doma

PRAHA

Podle všeho tři přípravné zápasy sehrají v poslední fázi přípravy na mistrovství světa čeští fotbalisté. Jedno by měli sehrát 27. května přímo během horského soustředění v Seefeldu se Saúdskou Arábií, další pak v domácím prostředí. Se soupeři se ještě jedná, možnými protivníky jsou například Kostarika či Pobřeží slonoviny.

Článek

Vedení fotbalové reprezentace stále ještě vybírá ideální ubytování pro národní tým, ale o místu dějiště závěrečné přípravy je předem jasno: stejně jako před loňským Eurem se soustředění uskuteční v rakouském Seefeldu.

Pod Alpami bude mužstvo především nabírat kondici, ale trenér Karel Brückner by rád sehrál i jeden přípravný zápas. "Existuje varianta se Saúdskou Arábií, ale dějiště zápasu není jasné. Možná by se hrálo přímo v Seefeldu, možná v Innsbrucku," prohlásil generální sekretář svazu Petr Fousek.

Po návratu do Čech by chtěl Brückner hrát ještě dvě utkání a nejlépe se soupeři z Afriky a jižní či střední Ameriky. "V úvahu proto připadají například Pobřeží slonoviny a Kostarika, ale i další soupeři jako Ekvádor a podobně. Konkrétní informace budeme znát během nejbližší doby," vysvětlil Fousek.

Dosud jediným jistým termínem přípravného zápasu pro jaro je 1. březen, kdy národní celek bude hrát v Turecku. Předpokládá se přitom, že se bude hrát v Istanbulu.

Reklama