Hlavní obsah

Kapitána už jsem jednou dělal, platit do kasy podruhé nebudu, smál se Sivok

Ostrava

Stoper Tomáš Sivok nemohl zažít lepší večer. Jubilejní 50. zápas za národní tým oslavil gólem, kterým přispěl k triumfu nad Srby 4:1. A navíc v roli kapitána. Pásku v reprezentaci si navlékl podruhé v kariéře. „Sešlo se to prostě všechno ideálně,“ lebedil si Sivok po pátečním přátelském duelu v Ostravě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Sivok (vlevo) oslavuje se svými spoluhráči gól proti Srbsku.

Článek
Fotogalerie

Výsledek sice vyhlíží jednoznačně, Srbové však českému celku, především v prvním poločase, notně zatápěli. Sivok se musel se svými parťáky v defenzivní řadě notně ohánět. „Srbové ukázali, že jsou to výborní hráči. Ve třicáté minutě jsem sotva dýchal, práce bylo hodně," vyprávěl Sivok.

„V prvním poločase nám chyběla mezihra, nebyli jsme kompaktní, Srbové lehce procházeli, dostávali se k velkému vápnu. Na druhou stranu, kromě střely, kterou chytil Váca (Vaclík), nic jiného neměli. Myslím, že druhý poločas jsme zvládli, přišly i góly. Mrzí mě gól ze standardky, ale výsledek čtyři jedna je pro lidi krásný," dodal obránce tureckého Bursasporu.

Gól těší

Právě on pomohl trochu otupit tlak soupeře, když se prosadil hlavou po rohovém kopu Daniela Pudila.

„Samozřejmě, že mě gól těší. Zvlášť poté, co jsem kvůli zlomenému žebru zmeškal kvalifikační podzim, což mě moc mrzelo," uvedl Sivok.

Někteří spoluhráči to prý na něj zkoušeli s příspěvkem do týmové pokladny. Měli totiž za to, že si kapitánskou pásku v reprezentaci navlékl poprvé. Sivok je však rychle vyvedl z omylu.

„Kdepak, už jsem kapitána dělal v zápase ve Skotsku. Čechíno (Čech) byl tehdy zraněný, jeho zástupce Rosa (Rosický) střídal, dělal jsem tedy kapitána asi třicet minut. Když mi kluci chtěli napsat příspěvek do kasy, hned jsem to uvedl na správnou míru. Platit dvakrát nebudu," smál se Sivok.

Reklama

Související témata: