Hlavní obsah

Fanoušci pozor, prodej vstupenek na EURO začíná už v pondělí v poledne

Praha

Bude to asi mezi českými fanoušky velká bitva. Kapacita francouzských stadiónů v Toulouse, St. Étienne a Lens, na nichž se v příštím roce během evropského šampionátu představí česká reprezentace, je relativně malá, zájem fotbalových příznivců z tuzemska bude ovšem obrovský. Takže proto pozor - prodej vstupenek na EURO 2016 začíná na internetových stránkách UEFA už zítra v pravé poledne. „Pokud ale poptávka převýší nabídku, rozhodne o majitelích vstupenek los,“ hlásil po návratu z Francie generální sekretář fotbalové asociace Rudolf Řepka.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Logo ME 2016 a pohár pro fotbalové mistry Evropy.

Článek
Fotogalerie

Jedno je jisté - čeští fanoušci si na dva šampionátové zápasy mezi sebe rozdělí šest tisíc vstupenek, na třetí pak o tisícovku víc.

Kapacita stadiónu v Toulouse, kde se Vrbův tým utká 13. června se Španělskem je 33 tisíc míst, stadiónu v St.Étienne, kde hraje 17. června s Chorvatskem, 42 tisíc míst a stadiónu v Lens, kde vyrukuje 21. červmna proti Turecku, pak 38 tisíc míst.

„Hrajeme na relativně malých stadiónech s malou kapacitou, takže s počtem přidělených vstupenek momentálně nic nenaděláme. Mohu jen doufat, že se těsně před mistrovstvím nějaké další lístky přece jen objeví, neboť sám registruji obrovský zájem o cestu do Francie mezi českými fanoušky," přiznával i první muž českého fotbalu Miroslav Pelta, že má hlavu trochu bolavou z toho, že národní tým hraje v Toulouse, St.Étienne a Lens.

Nejlevnější lístek za 25 eur

Předprodej vstupenek začne na internetových stránkách UEFA v pondělí přesně ve 12 hodin a probíhat bude až do 18. ledna příštího roku. Na zápasy ve skupině budou stát vstupenky od 25 do 145 eur.  „V pondělí v devět ráno bude na asociačních stránkách manuál, jak vstupenky objednávat," slíbil Řepka.

„Vše je v kompetenci UEFA, která 18. ledna prodej vstupenek uzavře a všechny žadatele si prověří. Pokud by byl o vstupenky větší zájem, než kolik jich bude dáno do prodeje, budou se majitelé lístků losovat," přiblížil proceduru Rudolf Řepka.

Fanoušci si mohou objednat jak vstupenky na konkrétní zápas české reprezentace, tak i kompletní balíček na všechna utkání, které Vrbův celek na mistrovství Evropy sehraje. Znamená to, že si tím v případě postupu národního celku do osmifinále, čtvrtfinále, semifinále či finále pojistí předem lístky i na další turnajovou fázi.

Každý zájemce může požádat maximálně o čtyři lístky. V březnu pak bude ještě poslední možnost na získání vstupenek poté, co UEFA vrátí do prodeje nevyzvednuté rezervace a lístky od fanoušků, kteří je před losováním zakoupili "naslepo" a ztratili o ně zájem.

Reklama

Související témata: