Hlavní obsah

Ibrahimovic je extratřída! Jeho gól nůžkami, to by nezvládl Messi ani Ronaldo, tvrdí Vydra

Praha

Má obrovskou motivaci. Možná o něco vyšší než ostatní. Fotbalový útočník Matěj Vydra se vrátil do české reprezentace po 16 měsících, o to víc si musí dát v úterý ve Švédsku záležet. Zápas ve Stockholmu bude poslední přípravou před květnovou nominací na soustředění před mistrovstvím Evropy ve Francii, kde 23letý Vydra nechce chybět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Vydra (20) a Skot Alan Hutton (2) během přípravného utkání na Letné.

Článek

„V národním týmu jsem nebyl delší čas, mám velkou motivaci se ukázat. Věřím, že trenéra Vrbu přesvědčím natolik, že se mezi vyvolené pro šampionát dostanu," prohlásil Vydra, který ve čtvrtečním utkání se Skotskem (porážka 0:1) odehrál závěrečných 25 minut.

„Pro mě je to teď jiná situace. Posledních několik srazů jsem tu nebyl, ve Švédsku se jedná o závěrečnou přípravu před nominací," dodal hráč anglického Readingu.

V týmu Championship hostuje od léta z Watfordu, v sezóně se na něj lepí mnohem víc smůla než štěstí. Brání se výmluvám, nicméně byl už třikrát zraněný. „Navíc pro mě byl těžký začátek. S Watfordem jsem uzavřel pětiletý kontrakt, jenže vzápětí mě odsunuli. Do Readingu jsem dorazil v poslední přestupní den, musel jsem si zvykat na nové spoluhráče, na trenéra, hledat si bydlení. Když už jsem se pomalu aklimatizoval, poranil jsem si koleno a vypadl na měsíc a půl. Po návratu mi to nešlo, psychika dostala zabrat," podotkl Vydra.

Jeho bilance v letošním ročníku druhé anglické ligy není bůhvíjaká: ve 24 zápasech vstřelil dva góly. V uplynulé sezóně měl v této fázi na kontě už 12 branek. Nelimitovala jej však zranění. Chuť si spravil v FA Cupu, kde se trefil 6x.

„V Anglickém poháru mi to tam padá, dal jsem v něm i svůj premiérový hattrick," vzpomněl na tři góly do sítě Huddersfieldu v opakovaném duelu 3. kola. „Sebevědomí se zvedlo, ale pořád za minulými ročníky zaostávám," dodal.

Nedaří se ani Readingu. Klub, který měl ambice na postup do Premier League, je v Championship po 38 kolech až na 17. příčce. „Na postup to nevypadá, jenže jsme osm bodů od sestupu. Nesmíme nic podcenit. Každý z nás přece hraje o svoji budoucnost, aby si zahrál příští sezónu Premier League třeba v jiném klubu," pronesl Vydra.

Ve Stockholmu se pokusí přidat přírůstek ke svým dosavadním čtyřem gólům za národní mužstvo. Mimo jiné se těší také na hvězdného útočníka Zlatana Ibrahimovice. „Zlatan je extratřída. Můžu si od něj vzít hodně věcí, například jak se pohybuje, jak na hřišti jako útočník přemýšlí. Dobrá zkušenost to bude také pro obránce, i když ti to budou mít o něco složitější," usmál se Vydra.

„Není jednoduché ho odstrčit od balónu, je silný jako hora. Neřeší, když se mu něco nepovede, což je pro útočníka nejlepší vlastnost," dodal český reprezentant, který má stále před očima Ibrahimovicův gól Anglii, nůžkami za 30 metrů. „Někdo nedá ze třiceti metrů gól za celou kariéru, on ho dal nůžkami. Tohle by nezvládl Messi ani Ronaldo," podotkl Vydra.

Reklama

Související témata: