Hlavní obsah

Krumlovskou rallye vyhrál Pech

ČESKÝ KRUMLOV

Vítězem 31. ročníku Rallye Český Krumlouv se stal Václav Pech s vozem Ford Focus WRC, pred Valouškem s Toyotou Corollou WRC. Třetí dojel Triner se Seatem Cordoba WRC. Tomáš Enge havaroval v úvodu druhé etapy Rallye Český Krumlov a ze soutěže odstoupil.

Článek

První český pilot ve formuli 1 byl po prvním dnu s vozem Ford Focus WRC na průběžné deváté pozici. Osmá rychlostní zkouška se dnes stala osudnou také pro Štěpána Vojtěcha, jehož toyotě začal hořet motor.

Jeho bratr Tomáš, který jede poprvé s peugeotem 206 WRC, měl problémy v následné deváté erzetě, v níž vyjel mimo trať a propadl se až hluboko do druhé desítky. Desátý měřený úsek byl poté kvůli neukázněným divákům zrušen a bez potíží se neobešla ani jedenáctá zkouška, kterou pořadatelé po havárii Vladimíra Bergra, jenž naboural 800 metrů před cílem, zastavili.

Vítěz: prioritou bylo dojet

Vítězství spadlo úřadujícím šampionům doslova do klína poté, co Roman Kresta, který v soutěži kraloval od první erzety, musel pro závadu převodovky odstoupit v předposlední 16. rychlostní zkoušce. Pech získal druhé vítězství v sezoně a udělal významný krok k obhajobě titulu.

"Soutěž pro nás dopadla nad očekávání dobře, taktika zněla dojet za Romanem. Na jednodušších zkouškách jsme s ním drželi krok a na těch obtížných jsme slevili. Prioritou bylo dojet do cíle," zhodnotil soutěž Pech. Přitom ve dvanácté rychlostní zkoušce trefil kámen a výrazně ztratil. "Měli jsme ho napsaný, ale nestihl jsem se vyhnout. Odnesl to blatník, nárazník, závěs předního kola, škoda je tak za tři sta tisíc," smutnil Pech a vzdával se naděje na předstižení Kresty.

Druhé místo díky výpadkům mnoha favoritů a skvělému výkonu připadlo Pavlu Valouškovi na Toyotě Corolle WRC, který se radoval z prvního výrazného úspěchu na tuzemských tratích. "Cílem bylo dojet pro body, tenhle výsledek je naprosto fantastický," neskrýval spokojenost druhý muž konečného pořadí.

Reklama