Hlavní obsah

Trenéra Dallasu vykázali z lavičky, koučoval jeho syn

SAN ANTONIO

Basketbalisté San Antonia zdolali v druhém utkání finále Západní konference NBA na domácí palubovce Dallas 119:106 a vyrovnali stav série na 1:1 na zápasy. Středeční výhru Spurs dirigoval Tim Duncan svými dvaatřiceti body. Třetí utkání série se uskuteční v pátek v Dallasu.

Foto: ČTK

Tony Parker ze San Antonio Spurs (uprostřed) a hráči Dallas Mavericks Shawn Bradley (vlevo) a Dirk Nowitzki ve druhém utkání finále Západní konference.

Článek

Hráči San Antonia Spurs proměnili v utkání prvních 24 trestných hodů. Dallas měl problémy od začátku. Německý hráč Dirk Nowitzki rychle nasbíral tři fauly, zato měl dlouho na kontě jen dva body. Hned v první čtvrtině navíc musel po dohadech s rozhodčími opustit lavičku Mavericks trenér Don Nelson. Dallas pak vedl jeho syn Donnie.

V průběhu utkání si San Antonio udržovalo neustále náskok a v jednu chvíli vedlo až o 28 bodů. Dallas se nadechl k obratu jako v prvním utkání a dokázal pět minut před koncem snížit na rozdíl osmi bodů (105:97), ale víc už hostující tým nezvládl.

Západní konference - finále
San Antonio - Dallas 119:106 (Stav série 1:1)

Dallas se poučil

Úřadující nejužitečnější hráč ligy Duncan měl vedle 32 bodů i 15 doskočených míčů, Malik Rose nastřílel 25 bodů. "Není snadné dohrát zápas, když hodně vedete a pořád sledujete čas. Nechtěli jsme zvýšit vedení, ale vyhrát," řekl po utkání Duncan.

Nejlepším hráčem Dallasu byl Michael Finley s 29 body a deseti doskočenými míči. Nowitzki, který se zaskvěl v prvním utkání 38 body, tentokrát zatížil konto Spurs 23 body. "Dostali jsme po hubě, ale neznamená to, že jsme dole. Poučíme se z toho a vrátíme jim to před našimi fanoušky," prohlásil Nelson.

"Duncan hrál výborně," pochválil Nowitzki tahouna San Antonia. "Pokaždé, když jsme snížili, tak doskočil nějaký míč a zavěsil koš, čímž nás držel zkrátka," konstatoval německý basketbalista.

Reklama