Hlavní obsah

Zraněný Schick sice z Itálie za reprezentací přiletěl, trenér s ním však může jen těžko počítat

Praha

U víkendové rošády zatím zůstalo. Opravdu zatím, protože reprezentační kouč čeká, jak na tom bude mladý legionář z janovské Sampdorie. Patrik Schick v duchu dosavadních janovských zvyklostí v neděli proti turínskému Juventusu ve druhé půli nastoupil, jenže záhy se zranil a po dvaadvaceti minutách jeho účinkování skončilo. „Nevypadá to s ním bohužel dobře,“ tušil trenér Karel Jarolím při dnešním srazu národního týmu, že se bude muset bez Schicka v nedělní kvalifikaci proti San Marinu obejít.

Trenér Karel Jarolím o zranění Patrika SchickaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dušan Uhrin st. o zkušenostech s fotbalovými trpaslíky

Mladík Schick i se zhmožděným kotníkem na sraz národního týmu přiletěl. „Přivezl dokonce i lékařskou zprávu z prvního vyšetření, které absolvoval hned v Itálii," prozrazoval trenér Jarolím, že v Sampdorii nedělali Schickovi s cestou do Prahy problémy.

„Stěžuje si, že kotník bolí, ale zároveň tvrdí, že nejde o nic vážného. Počkáme na důkladné vyšetření naším lékařem," živil v sobě reprezentační kouč jisté promile naděje. Pofiderní, protože Schick má zhmožděné vazy v kotníku a těžko se dá dohromady do nedělního kvalifikačního duelu v San Marinu, v němž půjde o povinné body do kvalifikace o postup na mistrovství světa 2018.

„A to nám šlo o to, abychom se ve středeční přípravě v Ústí nad Labem proti Litvě společně naladili na San Marino a jeli tam v dobrém rozpoložení," povzdechl si Jarolím hned na úvod srazu a začal dumat, koho povolat namísto Schicka.

„Musíme dát hlavy dohromady a vymyslet něco smysluplného," čekal na zprávu reprezentačního doktora i na sezení se svými asistenty, při němž se definitivně rozhodne, zda rošády v hráčském kádru budou pokračovat.

Zatím Jarolím musel oželet původně nominovaného Kadeřábka, dodatečně pak v průběhu víkendu povolal Hořavu, Hlouška, Hušbauera a Čelůstku.

Reklama

Související témata: