Hlavní obsah

Rozhodující bylo už Německo, litovala Lvíčata po přídělu od Dánů nezvládnutého vstupu

Tychy

Drtivý tlak v boji o semifinále neustáli. Nutnost zvítězit v posledním duelu skupiny C minimálně o tři branky českou fotbalovou reprezentaci do 21 let na mistrovství Evropy v Polsku zlomila. Čtyřbrankový příděl od Dánska na rozloučenou se šampionátem byl krutým vystřízlivěním z postupového snu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Český fotbalista Michal Trávník (10) bojuje o míč v duelu s Dány na ME do 21 let.

Článek
Fotogalerie

„Jsme naštvaní, jaký je systém turnaje. Vybojovat postup je složité. Aby se člověk nemusel ohlížet na ostatní, nesmí vůbec zaváhat. Když pak jdete do zápasu s vědomím, že je třeba vyhrát o tři góly, je to strašně těžké," posteskl si kapitán Michal Trávník. „Věděli jsme, že musíme vyhrát v ideálním případě hodně vysoko. Nechci tvrdit, že nám to svazovalo nohy, ale museli jsme hru otevřít, hrát na větší riziko a útočněji," přemítal obránce Stefan Simič.

„Mohl bych tvrdit, že systém je úplná blbost. Ale od začátku bylo jasné, že je třeba zvládnout všechny zápasy. My jsme vyhráli v jediném, což pochopitelně nestačí," krčil smířlivě rameny záložník Václav Černý.

„Měli jsme těžký úkol. A mohli jsme se s ním poprat určitě lépe. Je třeba si přiznat, že do semifinále postoupili lepší. Rozhodující byl hned první zápas s Německem, kdy jsme nehráli dobře," přemítal Trávník, že klíč k postupu ležel hned v úvodním nevydařeném představení. „Byla naše chyba, že jsme při úvodním duelu neuhráli ani bod. Od toho se vše odvíjelo. Pak už jsme to neměli ve své moci," přitakal Simič.

Reklama

Související témata: