Hlavní obsah

Češi vstupují do Elitní ligy organizované Německem

Praha

Česká fotbalová reprezentace do 20 let vstupuje do nové éry. Německo ji pozvalo do Elitní ligy, kterou organizuje pro osm vybraných zemí Evropy. Svěřenci trenéra Karla Krejčího tak v následujícím roce budou mít možnost poměřit síly s tradičně silnými zeměmi Portugalskem, Anglií, Itálií, Nizozemskem, Polskem, Švýcarskem a pořádajícím Německem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Krejčí na archivním snímku.

Článek

"Dosud byl tento ročník trochu bezprizorní, ale Němci zorganizovali soutěž, která všechno napraví. Bude se hrát v reprezentačních termínech FIFA a těmto ročníkům mohou zápasy hodně přinést," věří manažer českých reprezentací Jaromír Šeterle.

Prvním soupeřem českého výběru bude už dnes večer Portugalsko, které v původně oznámené osmičce nahradilo Francii. Hrát se bude na jeho hřišti v Abrantes. Následně 4. září přivítají čeští mladíci v Praze na Julisce Německo, vstup je zdarma. Doma se představí také proti Polsku a Itálii, ven jedou vedle Portugalska ještě do Nizozemska, Švýcarska a Anglie.

"Samozřejmě vytváříme nové mužstvo z hráčů ročníku 1997, kteří už ve dvacítce působili loni. K nim přibyli hráči ročníku 1998, kteří uspěli v červenci s devatenáctkou na mistrovství Evropy v Gruzii. Soutěž bude velice náročná a kvalitní, pro nás všechny představuje obrovskou prověrku," říká trenér české dvacítky Karel Krejčí pro fotbal.cz.

"Portugalsko i Německo patří v mládežnických kategoriích k absolutní špičce, takže nás prověří ve všech směrech. Máme tady hráče, kteří jsou zajímaví, mají zkušenosti s dospělým ligovým fotbalem i mládežnickým reprezentačním. Přestože se mužstvo teprve vytváří, tak věřím, že se budeme prezentovat poctivým fotbalem a budeme rovnocenným soupeřem," hlásí Krejčí z portugalského města Rio Maior.

Sedm kvalitních přátelských zápasů

Aktuální ročník hráčů narozených v roce 1997 a mladší má zajištěno sedm kvalitních přátelských zápasů, které se zároveň počítají do tabulky Elitní ligy a následně bude oznámen vítěz.

"Rozšíření je důležitým krokem. Skutečnost, že se spojilo osm nejlepších evropských zemí, ukazuje, že tento krok je potřeba. Těším se na špičkové a vzrušující zápasy, které výrazně zvýší zájem o týmy do 20 let, které dosud byly v ústraní," řekl sportovní ředitel německého svazu Horst Hrubesch.

Základ výběru trenéra Karla Krejčího, který je zároveň asistentem u jednadvacítky, jsou hráči, kteří v létě postoupili do semifinále mistrovství Evropy do 19 let jako Matěj Chaluš, Alex Král, Filip Havelka či Daniel Turyna. Ti jsou ale ročník 1998, takže mohou být doplněni hráči o rok staršími, jako jsou Jan Kuchta, David Štěpánek, Josef Kvída nebo Jiří Klíma.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články