Hlavní obsah

Brücknerovým asistentem bude Rada

PRAHA

Kouč fotbalové reprezentace Karel Brückner má od úterý nového asistenta po odcházejícím Miroslavu Beránkovi. Vedení reprezentace oznámilo definitivní dohodu s Petrem Radou, jablonecký kouč by měl v roli prvního asistenta působit v následujících dvou sezónách. Dalšími asistenty zůstávají Jan Stejskal a Jaroslav Šilhavý.

Foto: archiv

Petr Rada na archivním snímku.

Článek

"Je to pro mne samozřejmě velká čest i motivace, že jsem byl osloven a že si mne Karel Brückner vybral jako svého asistenta. Zároveň ale dopředu počítám s tím, že to možná u některých lidí vyvolá negativní reakce," uvedl pro svazový web Rada.

Sedmačtyřicetiletý kouč získal ostruhy u reprezentace jako asistent Jozefa Chovance v letech 1998-2001. "Myslím si, že se nám spolu před lety dobře dělalo a věřím, že to bude platit i v nadcházejícím období. I když české vystoupení na mistrovství světa v Německu nedopadlo podle představ, současný reprezentační tým má pořád velký potenciál, aby na své předchozí úspěchy znovu navázal," doplnil.

Je Petr Rada dobrou volbou na místo 1. asistenta u fotbalové reprezentace?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Trenér Brückner ocenil Radovy hráčské i trenérské zkušenosti z reprezentace a silnou osobnost jabloneckého kouče. "Musím přiznat, že mi imponoval jeho pozitivní přístup k této nabídce. Znám ho také dobře ze společného působení u národního týmu," prohlásil reprezentační lodivod.

S výběrem bylo spokojeno i vedení reprezentace. "Radu jsem preferoval od začátku procesu hledání prvního asistenta a pro mne je to správná volba. Je to trenér, který dokonale zná hráče v Gambrinus lize a nejvhodnější kandidát v současné chvíli vzhledem k potřebám národního týmu," uvedl k angažmá staronového asistenta reprezentační manažer Vlastimil Košťál.

Reklama