Hlavní obsah

Ujfaluši: S bráchou Jankem jsme se ani nepokopali

PRAHA

Sobotní souboj dvou českých reprezentantů v nejvyšší italské soutěži neměl vítěze. Fiorentina s Tomášem Ujfalušim remizovala s AC Milán Marka Jankulovského.KOMENTÁŘ TOMÁŠE UJFALUŠIHO PRO PRÁVO

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Ujfaluši při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Remízou 2:2 skončil sobotní duel Fiorentiny s AC Milán. V duelu dvou klubů, potrestaných po letní korupční aféře, vedli až do poslední minuty domácí, ale Gilardino se druhým gólem v utkání postaral o dělbu bodů. Celý zápas odehrál za hosty Marek Jankulovski a za domácí Tomáš Ujfaluši, s nímž jsme hovořili telefonicky.

"S bráchou, tedy Markem Jankulovským, jsem před zápasem i po něm mluvil. Přímo na trávníku jsme se několikrát potkali. Vyjížděl jsem po pravém okraji obrany dopředu, Marek to zkoušel po milánské levé straně. Došlo k pár střetům, ale ani jsme se nepokopali. My si s Jankem neublížíme.

Určitě vás bude zajímat, jak je to s tou naší výměnou. Spíš jde o spekulaci. Sice jsem o tom také slyšel, ale nic konkrétního nevím. Že by mi v klubu řekli, abych se pomalu balil, to se zatím nestalo a nepředpokládám to. Marek také nic nevěděl. V Itálii se vůbec hodně spekuluje. Blíží se přestupové období, proto novináři potřebují nějaká zajímavá témata. Ve Florencii jsme s rodinou spokojeni, smlouvu mám ještě na rok a půl, takže nikam nespěchám. Avšak moje přestupy se vždy rodily rychle a netrvaly dlouho. Za tři dny bylo hotovo a podepsáno. Ale v zimě s tím nepočítám.

V zápase vedl AC Milán gólem Gilardina od 4. minuty. Mutu vyrovnal z penalty a čtvrt hodiny před koncem nás dostal do vedení. Už to vypadalo, že získáme tři body. Bránili jsme se, ale Gilardino dokázal v poslední minutě vyrovnat. Z tohoto pohledu ztráta dvou bodů mrzí. Jinak to byl hodně vyrovnaný souboj.

Záchrana zůstává hlavním úkolem

Pro Fiorentinu je důležité, že máme dvanáct bodů a utekli jsme z poslední příčky. Ale záchrana stále zůstává hlavním úkolem. Teprve pak budeme přemýšlet, jestli se ze situace dá ještě něco vytěžit. Mužstvo zůstalo pohromadě včetně kanonýra Toniho. Kdybychom měli všechny body, tedy včetně těch odečtených kvůli korupční aféře, byli bychom na čtvrtém místě podzimní tabulky.

Do konce roku nám zbývají dva zápasy. Ve středu s Cagliari a v sobotu s Messinou. V neděli ráno sedneme do letadla, ve Vídni nás bude čekat auto a kolem druhé odpoledne jsme v Olomouci. Štědrý večer strávíme na Moravě a vydržíme tam s mými děvčaty až do Nového roku, protože nástup máme 2. ledna.

Můj rok 2006 měl dva poločasy. První se povedl v Serii A, protože jsme si vybojovali účast v Lize mistrů, ale reprezentaci se nepovedlo mistrovství světa. Na podzim to bylo zpočátku opačně. Kvůli aféře jsme přišli s Fiorentinou o Ligu mistrů a začínali s bodovým mankem. Teď už dýcháme a v klubu je spokojenost. Reprezentace skvěle rozehrála kvalifikaci o mistrovství Evropy. Příští rok chceme vybojovat postup na mistrovství Evropy a s Fireontinou se zachránit v první lize.

Reklama

Související témata: