Hlavní obsah

Římské derby mezi AS a Laziem skončilo bez branek

ŘÍM

Bezbrankovou remízou skončilo v neděli tradiční římské derby mezi domácím AS a Laziem v 34. kole italské ligy. Hostující hráči tak zůstávají na čtvrté příčce, kam je v sobotním utkání sesadil AC Milán. Domácí fotbalisté naopak přišli o možnost definitivně si pojistit druhé místo v tabulce.

Článek

AS posílené o kapitána Tottiho, který se vrátil po karetním trestu, bylo aktivnějším týmem, ale nenašlo recept na dobře chytajícího veterána v brance Lazia Peruzziho, který se proti bývalým spoluhráčům vytáhl. Největší šanci přitom mělo Lazio, ovšem zcela volný Jimenez trefil jen obránce.

Nedařilo se ani Udine, které nezvládlo utkání s Catanií, dohrávalo bez tří vyloučených hráčů a prohrálo 0:1. Padesát minut bylo vyrovnaných, ale pak zahrál rukou na brankové čáře domácí Motta, dostal červenou kartu a následnou penaltu proměnil Spinesi. Domácí, za které odehrál celé utkání Tomáš Sivok a posledních deset minut také Tomáš Zápotočný, pak ztratili nervy a rychle přišli o další dva hráče. Nejprve dostal druhou žlutou útočník Di Natale a následně za hrubý faul také Dessena.

Již jistý mistr Inter Milán nadále potvrzuje svou dominantní roli, sedmé Empoli porazil jasně 3:1. Hosté sice ještě dokázali odpovědět na Cruzovu branku, když Saudati srovnal na 1:1, ovšem záhy se v rozmezí jediné minuty prosadili Recoba a Stankovič a utkání definitivně rozhodli. Inter tak má v čele náskok již osmnácti bodů.

Na pátou příčku se vrátilo Palermo, které pod vedením nového trenéra Gobbiho uspělo v Livornu díky brance Di Micheleho čtvrt hodiny před koncem. Ukončilo tak sérii 11 zápasů bez výhry.

Fotbalisté Parmy pod vedením trenéra Ranieriho ožívají a směřují k záchraně. Dnes uspěli proti Cagliari, které porazili 2:1. Vítěznou branku zaznamenal Gasbarroni z pokutového kopu. Parma tak má tříbodový náskok na sestupové příčky.

Itálie - 34. kolo:
AS Řím - Lazio Řím 0:0, Ascoli - Reggina 2:3 (15. Fini, 83. Bonanni - 24. a 31. Amoruso, 53. Foggia), Livorno - Palermo 1:2 (57. Cesar z pen. - 47. Corini z pen., 75. Di Michele), Messina - Bergamo 0:0, Parma - Cagliari 2:1 (26. Budan, 74. Gasbarroni z pen. - 64. Conti), Siena - Sampdoria Janov 0:2 (39. Maggio, 89. Delvecchio), Udine - Catania 0:1 (52. Spinesi z pen.), Inter Milán - Empoli 3:1 (27. Cruz, 59. Recoba, 60. Stankovič - 57. Saudati).

Reklama

Související témata: