Hlavní obsah

Giuly přestupuje z Barcelony do AS Řím

ŘÍM

Kádr katalánského fotbalového velkoklubu FC Barcelona opustil francouzský reprezentant Ludovic Giuly a jeho novým působištěm bude AS Řím. Jednatřicetiletý ofenzivní hráč v úterý úspěšně podstoupil v italské metropoli zdravotní testy a posléze s novým zaměstnavatelem podepsal tříletou smlouvu.

Článek

Přestup dnes posvětily i oba kluby. Římané za Giulyho zaplatili 3,2 miliónu eur a pokud nová posila dotáhne AS Řím alespoň na čtvrté místo v Serii A, které by znamenalo postup do Ligy mistrů, poputuje do Barcy dalších 1,2 miliónu. Uvedl to barcelonský klub na svém webu.

Giuly s Barcelonou vyhrál dvakrát nejvyšší domácí soutěž, Ligu mistrů pak v roce 2006. Před příchodem do Barcelony v roce 2004 hrál na klubové úrovni ještě v Lyonu a Monaku, se kterým byl také ve finále Ligy mistrů. V Barceloně dal 19 gólů v 85 zápasech, v minulé sezóně byl ale často náhradníkem a v té další by se po příchodu Thierryho Henryho zřejmě ocitl v podobné situaci. V reprezentaci Giuly nastoupil k 17 zápasům.

V týmu italského vicemistra zaplní francouzská posila místo po útočníkovi Vincenzu Montellovi, který v pondělí zamířil po osmiletém působení v klubu do Sampdorie Janov.

Reklama

Související témata: